Saffrans och Pepparkaks

2011-12-11 / 21:38:19
Jag har fått två nya favoriter i min julkakburk, Saffransskorpor och Pepparkaksbiscotti. Både lättbakat och lättätet (och eftersom jag gärna gör som alla andra, har jag arrangerat bilderna precis som de gör, de stora bloggarna...)!
Fast jag måste erkänna att det jag skrev om "lättbakat" inte var riktigt sant när det gällde pepparkaksbiscottin. Det recept jag följde var kletigt och smeten rann ut på plåten, men gott blev det förstås! Jag återkommer med recept när jag hittat ett bättre.
Saffransskorporna däremot, var riktigt, riktig enkla att baka.
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjö
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad sötmandel
Smält smöret, blanda i saffran och häll i en bunke. Rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna och den hackade mandeln. Vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder.
175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Skär 1 cm tjocka skivor och låt de torka i ugnen ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen, gärna över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback