Ja, visst gör det ont

2012-04-30 / 17:44:50

Tantmusik på hög nivå

2012-04-29 / 21:48:05

Tantmusik på ganska hög nivå

2012-04-29 / 21:47:14

Tantmusik på riktigt hög nivå

2012-04-29 / 21:46:24

Det är en makalös manick!

2012-04-28 / 18:04:40

Mor och dotter på gång

2012-04-28 / 17:40:28

Tantklädslar

2012-04-28 / 17:27:02
jeans Sisters tröja H&M skor Converse


klänning Åhléns skor köpta i Nice för en hel evighet sen




Vad lite man vet

2012-04-27 / 21:42:03
När jag gick ut gymnasiet för många herrans år sen - ett år före en av mina kollegor föddes! - fanns det jobb. Det fanns jobb inom vård och omsorg, inom handel, ja det fanns jobb helt enkelt. Man kunde ta sabbatsår och fundera vad man  ville göra med sitt liv. Man kunde prova på olika branscher och sedan välja utbildning. Idag har de unga inte lika lätt. I dag måste man ha en högskoleutbildning för att kunna söka jobb, men för att få ett jobb måste man ha både utbildning och arbetslivserfarenhet (hur får man ihop det?). Fast, trots att jag hade alla möjligheter att prova olika jobb och ett helt smörgåsbord av yrkesutbildningar var mina alternativ ganska traditionella. Läkare, präst, lärare och möjligen bonde var vad jag trodde fanns att välja på. Tänk vad lite jag visste! Jag tror att dagens unga är mer modiga och jag tror att de vågar prova ganska ovanliga yrken. Hade jag t ex tänk på att det finns ett yrke som heter stensättare kanske jag hade valt det istället. Eller vad sägs om mygglarvsjägare? Dinosauriedammare? Konstinramare? Osthålsborrare? Idag fick jag dessutom lära mig att man kan titulera sig parfymkonstnär. Sissel Tolaas är en norsk doftkonstnär som fått i uppdrag av American Express tror jag att framställa en doft som doftar pengar som man ska kunna parfymera sitt kontokort med. Ja, ja, där ser man vad lite man vet.....

Sär skrivning

2012-04-25 / 22:10:39
Särskrivning är ett begrepp inom språklig grammatik, som innebär att ett uttryck skrivs som två eller fler ord. Motsatsen är sammanskrivning.
(Wikipedia)

Vad tror du om "Grillad kyckling lever med kul potatis"? Eller "Extra knäck för ungdomar"? Ganska kul, eller hur? Eller den här "brun hårig sjuksköterska"! Alltså, hur kan man skriva så fel? Det måste väl bero på att man inte läser det man skrivit? Det kan väl inte bero på att man tror att det heter "kul potatis"? Eller? Kan vi inte bestämma, du och jag tillsammans, att vi inleder ett korståg mot alla särskrivningar i vårt samhälle? Kamrat! Upp till kamp mot det förskräckliga sär skrivnings monstret! Ooops..... ( Här hittade jag lite rolig läsning när jag googlade på ordet särskrivning)

Vårpropositionen

2012-04-25 / 21:54:46
Ikväll har jag tänkt att skriva ett inlägg om vårpropositionen, alltså regeringens vårbudget som herr Borg presenterade härom veckan. Det är en försiktig vårbudget, där finansministern har budgeterat med både livrem och hängslen på. Förra gången han räknade pengar var det en tro på framtiden, men nu när det ekonomiska läget i '
Europa försämrats är han betydligt mer försiktig i sina reformer. Herr finansminister jämför ekonomin med ett aprilväder, ganska oförutsägbart. Vilken tur att det finns de som förstår sig på sånt där för det gör då rakt inte jag! Jag tycker att det räcker rätt bra att hålla reda på familjens ocoh mina egna finanser. Det måste kunna vara ganska så frustrerande att försöka få ihop alla de där pengarna som jag inte ens förstår hur mycket det är. Och alla ska ha sitt; barnen, de gamla, de sjuka, de som vill plugga, de som vill jobba, de som vill kunna åka tåg och alla andra. En vårproposition är inte helt lätt att förstå, men jag hittade en sammanfattning som gjorde det hela lite enklare. Lyssna här (du måste scrolla ner till Borg och Beppo och klicka på DJ Beppo:En tydlig vår).

Dagens dag

2012-04-22 / 20:56:39
Idag är det JORDENS dag. Den firas för att vi ska uppmärksamma de stora miljöproblem som vi har i vörlden. Så, låt oss nu uppmärksamma dem, fast inte bara i dag utan alla dar, året om.

Dagens tantklädsel

2012-04-21 / 22:03:50
klänning REAfynd Indiska skor Scorette

När mamma är pigg.....

2012-04-21 / 22:01:30
......så skiner diskbänken i solen.....
...... är arbetsbänken ren och tom på grejer......
......är köksbordet avtorkat.....
....puttrar nyttig mat i grytan.....
....serveras middagen vid stora bordet....
....och efterrätten består av ett fantastiskt bakverk!
Fast jag ska inte ta åt mig all ära utan vill även uppmärksamma maken som handlade, dottern som dukade och pyntade tårtan och stora och lilla Jr som underhöll med slagsmål. Tack för hjälpen!

Kvällens skratt

2012-04-21 / 21:33:19
Kammarjungfrun till frun i huset -Jag vill ha löneförhöjning.
- Jaså minsann. Och varför det om jag får fråga?
- Av tre skäl. För det första så stryker jag mycket bättre än ni, frun.
- Jaha, och vem säger det om jag får fråga?
- Er man.
- Det andra skälet då?
- Jo, jag lagar mycket godare mat än ni, frun.
- Vem säger det?
- Er man.
- Vilket är det tredje skälet då?
- Jag är en mycket bättre älskarinna än ni, frun.
- Och vem säger det? Min man?
- Nej, trädgårdsmästaren!

När mamma är krasslig....

2012-04-20 / 19:58:28
......sprider sig disken först på diskbänken....
....sedan vidare.....
----till ställen där det inte ska vara nån disk överhuvud taget.....
....bänken är och förblir otorkad och skräpet hotar att ta över.....
......i hallen växer kläd- , sko- och......
......väskberget.....
....och hämtmatens rester står kvar på köksbordet.....
.....så det kanske är bäst att jag lyssnar på den som sa "Du är inte så sjuk så att du inte kan städa undan i köket!" Eller så kanske jag skiter i det och fortsätter att vara krasslig ett tag till......

Ett inlägg i tantdebatten

2012-04-20 / 19:12:13
Sju kvinnliga forskare vid Umeå univeritet har samlat sina tankar och erfarenheter i en bok som heter "Tanten, vem är hon?". I antologin skriver de om tanten som "både tidlös och evig, men samtidigt överspelad och föråldrad". Som jag skrev i börjad av min bloggkarriär, minns jag många tanter från min barndom. Då var tant ett inte speciellt positivt laddat ord. Nu när jag själv uppnått mogen ålder, tycker jag att det känns trevligt att kalla mig för tant. Det är absolut ingenting negativt i det ordet, utan jag känner mig nästan lite stolt över min nya titel. Och som det står i artikeln om antologin, som du kan läsa här , "Tant is beautiful. Jag är tant - och stolt över det"!

Grattis käre make i annan stad <3

2012-04-19 / 17:08:43

Lokaltidningens tjusning

2012-04-17 / 15:18:50
Jag har för mig att jag har berättat om min familjs tidningshistoria här på bloggen, men jag tar den lite snabbt för att fräscha upp ditt minne. Under en lång tid levde vi helt utan tidning. Bekvämt, då jag slapp bära påsar fulla med gamla tidningar till återvinningen, men ack så tråkigt. För snart ett och ett halvt år sen bestämde vi oss då för att börja prenumerera på en av Sveriges stora dagstidningar, DN. Tidningen kom varje morgon i vår brevlåda i ett helt år. Det är en bra tidning, med många duktiga journalister som hittar mycket intressant att skriva om. Problemet med DN var att vi aldrig riktigt hann läsa den. Vissa dagar hann jag bara ögna igenom A-delen och då missar men en hel del. När så maken började veckopendla till vår nya hemstad, bestämde jag mig för att ta en prenumeration på vår lokaltidning istället. Ur hinna-läsa-varje-sida-perspektivet är det en fullträff! Jag hinner bläddra igenom tidningen på typ tre minuter och det är ungefär så mycket tid jag har på mig på morgonen innan dagen drar igång i 190. I lokaltidningen kan jag läsa att 08.44 den 13e april var  stora sjön i vår stad isfri. Jag kan också hålla mig uppdaterad om när PRO har årsmöte eller när man spelar bingo på äldreboendet. Jag vet när butikerna börjar sin rea eller när de har specialerbjudanden och jag kan klippa ut bilder på våra barn när de visat upp sig av en eller annan anledning. Perfekt! Sen har vi en annan sak som är bra med vår lokaltidning. Eller bra och bra.... Det är insändarsidan som alltsom oftast får mig att sätta morgonteet i halsen och fundera på om det är 1a april alla dagar i vår lilla stad. Vi har en lite knepig debattör som sedan ett antal år bor och arbetar i ett av våra grannländer som är väldigt flitig med insändarskrivandet. Jag infogar hans senaste insändare. Läs och förundras!
(av hänsyn till mannens anhöriga publicerar jag inte hans namn ;))

Ryska valobservatörer i Sverige

LUDVIKA

Relaterat

En vacker dag kommer jag tillbaka till min födelsestad efter många år i Norge. Jag frågar mig bara: Vad kommer jag tillbaka till?

Det var bra att det inte blev någon utbyggnad av Räfsnässtranden. Kommunen har redan gått ifrån allt vad strandskydd heter i tidigare ärenden. Det får räcka. Hur kan man kalla negligerandet av strandskyddet för utveckling?

Jag känner igen tongångarna ifrån dagens Tyskland. Där heter det också "tillväxt till varje pris".

Varför stod inte Ludvika kommun upp för Ludvika Lasarett?

Hur i alla sina dar kunde man låta ett väl fungerande sjukhus få dö så lättvindigt? Det blir ett kommunalval även i Ludvika om drygt två år. I Ludvika behövs det en rak vänster och i den finns det definitivt inte plats för sossar och vänsterpartister.

Jag hoppas att Putins Ryssland gör allvar med planerna om att skicka valobservatörer till Sverige år 2014. Förra valet blev ju ett enda stort fiasko och man fick till och med göra om valet i Västra Götalands landsting.

dt.se 20120416

Vår?

2012-04-16 / 18:29:38
Det blev tidigt vår här hos oss, mycket p g a att det varit så öite snö i vinter. Snön tinade bort över en natt(jo, nästan!) och värmen gjorde så att både björken knoppas och att blåsippor blommar. Jag tycker mycket om vinter och snö, men när jag tittade ut i morse måste jag säga att jag blev lite besviken. Titta bara:
bild från dt.se som visar RV50 mellan Borlänge och Falun

Vad jag vet är det inget omslag i vädret och värme i sikte de närmaste dagarna. Tänk att april fortsätter att lura mig trots att jag varit med om samma sak i snart x år (oops! där höll jag på att avslöja min ålder!)! Men som sagt, det går inte att lära en gammal hund sitta, så jag lär nog bli lurad igen och igen och igen och igen.......


Socker

2012-04-16 / 18:16:07
bilden från google
Socker är gott och då speciellt i bakverk. Jag älskar att baka OCH att äta sötsliskiga, sockerdrypande kakor! Men jag vet också att socker inte är det nyttigast jag stoppar i mig, så jag försöker sluta. Rakt av så där. Pang Bom Dunder och Granater! I går lyckades jag riktigt bra. Idag har det också gått bra, hittills. Nu ska jag snart iväg och träna så då får jag annat att tänka på så det kanske går bra i dag också. Och i morgon tror jag att jag fixar det. Men hur det blir med sockeravhållsamheten på onsdag det vette gudarna, för då bjuds det på fika på jobbet och jag har rast precis när det goda dukas fram. Heja på mig så kanske jag lyckas! Om du vill veta mer om sockerberoende så hittade jag lite lättläst information här

Kroppskontroll

2012-04-15 / 11:55:04

Jag och en mästare

2012-04-15 / 11:36:41
Annichen Kringstad ska vara med i SVTs Mästarnas mästare. Hon har inte mindre än sex (6!) VMguld i bagaget! Fantastiskt! Micke Leijengard som är programledare är imponerad av hennes prestationer och säger i DT "Jag hade kanske trott lite fördomsfullt att hon lagt av, blivit lite bekväm och kanske lite tant. Men det visade sig att tanter inte är att förakta. Hon är skithäftig!" Fövånad? Inte ett dugg. Tanter är inte att förakta och jag är en TANT så passa dig!







Polisen

2012-04-15 / 11:24:32
I Uppsala rycker polisen ut för att rädda två igelkottar som förirrat sig ner i en plaskdamm. På diverse platser i Sverige krävs stora insatser av polisen vid sportevenemang, typ hockey- och fotbollsmatcher. Jag vet inte om jag har förstått det hela rätt, men är det inte så att det är skattepengar som finansierar polisverksamheten i Sverige? Lite konstigt känns det allt.... Speciellt när man ser repotage från fotbollsderbyn och liknande när det är folk som bara går dit för att slåss. Det känns ungefär lika konstigt som att veta att den där designerklänningen eller den där ansiktslyftningen, och för den delen den där barnvagnen!,  har finansierats av mig. Märkligt. Fast det är klart, när jag blir en gammal gumma finansieras mitt liv och leverne också av nån annan, så det kanske inte är nån större skillnad, eller?
bilden är från google

Vardagslyx III

2012-04-13 / 17:16:31
Här ska ni få se på vardagslyx de luxe!
Gul paprika 38 kr/kg!
Acocado 10.95 kr st!
Mango 10.90 kr st!
Hutlöst dyrt men också hutlöst gott!

Dagens tantklädsel

2012-04-12 / 17:43:15
jeans H&M tröja Åhléns skor Din Sko halsband Catwalk

Skogen

2012-04-12 / 17:29:06
Visst är skogen ett underbart ställe! Jag får så mycket energi när jag är ute i skogen och mina batterier fylls på till brädden! Och så kan man hitta och titta på så mycket roligt. Vårblommor, småfåglar, rådjur och en massa annat. Det här är vad jag hittade och tittade på under min skogstur idag:
En porlande bäck


En cykelsadel


En plastburk


En plastpåse


Delar av en cykel


Delar från ett stuprör


Ett kassettställ
En nästan hel blomkruka


En Systempåse


En modell mitt under pågående photoshoot


Äckligt

2012-04-12 / 16:47:19
Jag vill bara varna dig, det här är ett äckligt inlägg. Så om du är känslig ska du sluta läsa nu. Annars kan du fortsätta och förfasas tillsammans med mig.
Nu börjar själva inlägget:
Jag tycker att det är vansinningt äckligt med hundbajs! Skalan räcker inte ens till när man ska gradera hur äckligt det är att få hundbajs under skorna när man är ute och går längst cykelbanan. Och i skogen! Jag undrar om hundägare tycker att skogen är en ok-att- låta-bajset-ligga-kvar-zon? Kan det vara så? Tyvärr tar det ju ett tag innan hundbajset multnar och det hinner fastna under många skor innan den tiden har gått. När jag tog en tur i vår lilla skog hann jag räkna till inte mindre än tre hundbajshögar. Jag tror att jag ska börja sätta små flaggor eller meddelanden i högarna för att visa mitt missnöje. Tills dess hänger jag ut syndarnas visitkort i min blogg.

Inte så vacker

2012-04-12 / 16:30:29
men ack så god! Och vilken kaloribomb sen!
Systerysters kaka
4 ägg
6 dl socker
3 dl vatten
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
175 grader 30-35 minuter
Glasyr
200 g smör
2 dl socker
2 äggulor
2 msk vaniljsocker
som blandas i en kastrull men som EJ får koka
Strö över kokos

Nu vet jag

2012-04-11 / 20:12:40
vilken väg påskkärringarna tar när de ska till Blåkulla. Jo faktiskt! På påskdagens morgon när jag tog min morgonpromenad fick jag se något märkligt i ett träd. När jag kom närmare såg jag att det var ett par trosor som hängde där! Och vems kan det vara om det inte är påskkärringens?! Jag bara frågar! Det är klart att hon gasade förbi på påskaftonen och det gick så fort att hon tappade sina trosor! Här är bildbeviset
Ser du det där blåa? Det är ett par tvättäkta häxtrosor, tro mig!

Påskmiddag

2012-04-11 / 20:00:19
Jag vet att det är flera dar sen påsk men jag måste bara få visa ett par bilder på vår fina påskmiddagsdukning. Servetterna var påskharebrutna och chokladägg prydde bordet. Vad vi åt det skriver jag ingenting om bara att det var väldigt mycket och väldigt god mat!

Alla barns rättighet

2012-04-11 / 17:31:06
Jag tycker att det är alla barns rättighet att få kladda med mat. Jag tycker att det är alla barns rättighet att få hoppa i vattenpölar med tygskor. Jag tycker att det är alla barns rättighet att få bada nakna i en sommarvarm sjö. Jag tycker att det är alla barns rättighet att få springa i nysnö utan skor. Jag tycker att det är alla barns rättighet att få kramar. Jag tycker att det är alla barns rättighet att känna sig älskad. Jag tycker att det är alla barns rättighet att inte behöva vara rädd. Jag tycker att det är alla barns rättighet att få gå omkring med en jätteblöja i ett par urtvättade strumpbyxor och bara vara!





Förändring

2012-04-10 / 17:08:34
På allmän begäran från en av mina trogna läsare har jag nu ändrat stilen till ett mer läsvänligt format. Jag hoppas att Du kan njuta ännu mer av mina kloka och framförallt roliga inlägg!

Den bästa!

2012-04-07 / 22:39:20
Klicka HÄR och lyssna på den bästa A med komp av den bäste P

Månen

2012-04-07 / 22:33:24
Har ni sett månen i kväll? Den är väldigt rund och väldigt orange. Vad beror det på? Mina barn säger att det är solen. Jag tror att det har med föroreningar att göra. Ett annat förslag är att det är nåt läskigt på gång. Jag struntar egentligen i vilket, jag tycker bara att den är fin!
inte den riktiga utan från google


Förresten SOV GOTT!

Ordningen återställd

2012-04-07 / 22:24:22
Här

Dementi

2012-04-06 / 19:26:48
När jag läser min egen blogg - jo jag gör allt för att höja läsarstatistiken! - upptäcker jag att någon varit inne och gjort saker som jag inte har någonting att göra med. Absolut ingenting. Så om ni ser en konstig länkning, typ ordet arbete eller välja, så har jag ingenting med det att göra. Jag gillar inte produkterna som det görs reklam för, men jag antar att jag får stå ut eller betala för en egen domän. Jag ville bara att du skulle veta. Glad Påsk förresten!

Vågar jag

2012-04-03 / 16:51:30
ge mig in i genusdiskussionen? Nä, jag tror inte det. Lite kanske.... Pojkar och flickor är olika, den ena med snopp, den andra med snippa. Det är vi alla överens om. Det är sen det kniviga börjar. Skulle jag sätta på min son en klänning? Nej. Skulle jag vilja att man sa "hen" på mitt barns förskola? Nej. Jag tror faktiskt att pojkar och flickor är olika, som tänker olika och fungerar olika i en del situationer. Jag tycker inte att flickor och pojkar ska behandlas olika och jag tycker att flickor och pojkar ska få lika lön för lika arbete. Det viktigaste är i alla fall att en människa ska upskattas för den den är och ingenting annat. Inte p g a sitt kön eller sitt utseende inte heller p g a sina prestationer eller framgångar. Varje människa, oavsett snopp eller snippa, ska veta att det är gott nog. Vill du läsa nåt som andra skrivit som tycker mer och kanske vet mer? Här är en länk till Hanna Fridén, frilansjournalist och skribent, och här en länk till Mats Olsson, som kritiserar genusvetenskapen.

Världens mest underskattade

2012-04-03 / 16:14:11
boll är väl ändå CHOKLADBOLLEN? Eller vad tycker du? Jag söker på Wikipedia, men där står det mest om namnet och diskussioner kring det.  När jag fyllde tant hade jag kafferep. Jag bjöd på sju sorters kakor, bullar och tårta. En av kakorna på mitt kakfat var ovan nämnda CHOKLADBOLL. Jag tycker att det är en mycket god och smaskig kaka som man ska rulla ganska stora för att mätta godistarmen. I söndags gapade kakburken tom så då gjorde jag ett gäng. Eller rättare sagt fyra stycken, en åt oss var i familjen. Mumma!

Vårens mest avskydda

2012-04-03 / 15:50:35
stund, enligr yngste Jr, är härmed avslutad. Den sträckte sig i ungefär 15 minuter. Han överlevde. Vi var alltså till golfbollen i staden bredvid och köpte kläder. Usch och fy! Ack och ve! Vilken plåga! Men nu är det gjort och vi har bestämt att han inte ska tvärväxa så där som barn i hans ålder kan göra. Här ser du resultatet
tre par byxor och ett par shorts
fyra tröjor
den här valde han själv!

God mat

2012-04-01 / 11:08:26
Igår kväll tillbringade jag en lite längre stund än vanligt i köket. När jag var klar kunde jag bjuda maken på Pinjenötsbiffar med aubergine- och chèvrebakelse. I glaset hade vi Cameleon, ett argentinskt vin gjort av ekologiskt odlade jordbruksråvaror. Jag kan rekommendera måltiden. Vill du ha receptet får du höra av dig!

Filmtips

2012-04-01 / 11:01:14
franska nerver handlar om Jean-René som svettas sönder sina dejter och Angélique som svimmar när hon får kontakt med män. Spännande? Nja, kanske inte riktigt rätt ord, men en otroligt charmig och varm film. Jag tycker väldigt mycket om franska filmer. Dialogen är lugn och lågmäld och humorn underfundig. Jag skrattade högt åt de båda känslomänniskornas kamp mot sina fobier. Och att filmen sedan innehåller en hel del choklad gör må-bra-upplevelsen ännu bättre!

Baksidan på mjölkpaketet

2012-04-01 / 10:54:44
Våra barn har gått låg- och mellanstadiet på samma skola. Fr o m årskurs fyra har de fått en uppgift i veckan, typ torka borden i matsalen eller skriva dagbok. En uppgift har varit att välja ett ämne för att sedan redovisa inför hela klassen. Det kan vara svårt att hitta på något att redovisa om så jag har hjälpt dem att hitta på ett roligt och intressant ämne. Jag har så gott som varje gång försökt få någon av dem att redovisa om baksidan av mjölkpaketen, men tror du att någon av dem har gjort det? Nä, alldeles riktigt, det har varit allt från kladdkaka till slaget vid Verdun, men aldrig ett ljud om baksidan på mjölkpaketet. Så nu gör jag det!
1975 började Arla använda baksidan av mjölkpaketet för att informera. Det var då en mycket varm sommar och man fick många reklamationer på sur mjölk. Arla skrev då på mjölkpaketet om vikten av att inte bryta kylkedjan och fick på så sätt ut informationen till alla sina konsumenter. Sen fortsatte man med den nyuppfunna informationsplatsen och idag är det ett mycket uppskattat inslag vid frukostbordet. Speciellt de dagar när tidningsbudet är försenat eller de dagar när det inte kommer någon tidning alls!

Solnedgång

2012-04-01 / 10:35:03

Earth Hour

2012-04-01 / 10:29:54
Släckte du i går kväll? Det gjorde vi. Jag och min lilla familj åt en god efterrätt - dumlemousse - tände ljus och spelade vändtia. Vi höll också koll på grannarna och det var faktiskt mörkt i flera hus här på gatan. Men visst gör vi mer för miljön än bara släcker lamporna en timme per år?