En kväll vilken som helst

2012-05-27 / 21:23:16
Om du tittar riktigt noga ser du kanske månen som förgyllde min lördagkväll
det var en magisk kväll.....


Helgens förlustelse

2012-05-27 / 21:20:47

Dagens dag

2012-05-27 / 21:18:35
I dag är det Mors dag. Vilken välsignelse det är att vara mamma! Att vara mamma är allt. Meningen med livet om du frågar mig. Visst, många gånger tänker man att "Nu orkar jag inte vara mamma en sekund till!" men det är inte sant. Inte för alla pengar i världen skulle jag vilja vara utan mina älskade ungar! Att vara mamma är ett livslångt åtagande, ovh bara för att man räknas till de vuxnas skara behöver man sin mamma. Igår var det de ofrivilligt barnlösas dag. Ett medvetet val av dag? Det vet jag inte, men det får mig att tänka. Jag är så otroligt tacksam att jag fått uppleva känslan av att bära ett liv inom mig(tre gånger dessutom!)! jag är så otroligt tacksam att jag kunde föda fram tre fantastiska och magnifika barn! Jag är så otroligt tacksam för allt mina barn ger mig i form av kärlek, utmaningar och upplevelser! Och jag hoppas av hela mitt hjärta att de orfrivilligt barnlösa på något sätt ändå kan få uppleva glädjen med att känna ett barns hjärta slå i takt med sitt eget! Här kommer en hälsning till alla mammor


Myror & Människor

2012-05-27 / 21:02:22
Normalt har myror en kroppstemperatur på 30 grader. När den stigit tio grader kryper dom in i stacken och delar med sig av den värme de lagrat. Det måste alltid vara minst 25 grader i stacken annars kan myrorna inte fortplanta sig. Om en myra dör inne i stacken, transporteras den avlidne genast iväg till en myrkyrkogård i närheten. På vinten samlas myrorna ihop sig inne i stacken. De vilar och väntar på våren ( info från boken Livet i en myrstack, Fischer-Nagel). Varför kan inte vi människor ta hand om varandra och vår planet på samma hängivna sätt som myrorna? Mej veteligen är det ingen som påstår att myrorna är smartare än oss, men ibland tvivlar jag på mänslighetens intelligens. Kan vi inte besinna oss i vårt sätt att leva och samarbeta mot en frisk planet där vi kan leva och njuta av allt vackert och ljuvligt som livet har att erbjuda? Låt oss!

Morsdagsoutfit

2012-05-27 / 19:53:46
kjol Åhléns blus Sister skor Tamaris
clutch GAP armband Swarowski

Doftdator tack!

2012-05-27 / 19:49:37
Om det nu skulle finnas en doftdator skulle jag än en gång kunna dela med mig av en underbar löptur. Själva löpturen var kanske inte så underbar, men dofterna..... mmmmmmm! Ok, vi gör så här; Vid varje punkt (.) sluter du ögonen och försöker föreställa dig den doft jag beskriver. Nu börjar vi. Jag kände en doft av ljummet ytvatten. Liljekonvalj. Hägg. Syren. Ljusgrönt blåbärsris. Björklöv. Myror. Barr. Kottar. Kåda. Varm jord. Vårfriskt gräs. Gräsklipp. Varm asfalt. Äppelblom. Det här inlägget tillägnar jag främst mina läsare från de norra delarna av vårt avlånga land där våren/försommaren inte hunnit lika långt. Jag kommer också att gå tillbaka och läslukta på detta inlägg för nu flaggar SMHI för snö till helgen....

Nostalgi

2012-05-24 / 21:24:39
1987, jag tror det var i februari, packade jag min väska och klev på flyget som skulle ta mig till Toronto, Canada. Jag hade aldrig flugit utomlands förut (bara till Stockholm ett antal gånger), och trodde att allt kostade pengar, så när flygvärdinnan kom med maten tackade jag nej. jag hade inte råd med det heller! Killen som satt bredvid mig tittade konstigt på mig ett tag sen sa han "Du, det kostar inget!". Vilken tur att han förstod mitt jag-har-inga-pengar-och-och kan-inte-betala-för-nånting-typ-minspel annars hade jag väl svultit ihjäl på min färd over there! Nåväl, när jag sedan installerat mig hos familjen, blivit bekant med omgivningarna och ett gäng andra svenska au-pairtjejer kan jag lova att jag inte snålade på matutgifterna. Jag gick upp inte mindre än 16 kg på de knappa tio månader jag var där! Hej och Hå! Det var en rund o go fröken som kom hem till Sverige! Vad vi åt! Vi åt enorma glassar flera gånger i veckan. Bullar i storleken dasslock och coca-cola i jumboglas, hinkar fyllda med popcorn med massor av smält smör och jordnötssmör på vitt bröd. Det var tider det! I kväll, ute på balkongen i den underbara försommarkvällen, drömde jag mig för ett ögonblick tillbaka till svunna, kaloristinna tider genom att dricka en FLOAT. Man lägger några kulor vaniljglass i ett glas och sen fyller man på med coca-cola. Ett synnerligen märkligt påfund, men himla gott!
q

Efterlängtad outfit!

2012-05-24 / 21:11:49
tröja H&M GRÖNA byxor Åhléns skor Tamaris bälte Lindex

Bröderna Lejonhjärta

2012-05-23 / 20:56:29
Jag älskade boken om Skorpan och Jonatan Lejonhjärta  och jag älskade filmen när den kom 1977. Jag tyckte att Tengil och Katla var otäcka och att Mattias vara gullig. I dag läser jag på DN.se att Tomas Alfredson har köpt rättigheterna till boken och att han planerar en storfilm med ungefär samma budget som "Tinker, tailor, soldier, spy". Jag hoppas att jag får njuta lika mycket av den filmen som jag gjorde av den första. Och jag tror att han klarar det, han Tomas. Han är bra på sånt där filmande, tycker jag. Vad tycker du?

Kom ihåg!

2012-05-23 / 20:34:18

Tokyo

2012-05-22 / 21:38:20
ska jag inte åka till, men om jag skulle det så skulle jag absolut inte gå upp i detta! Huvva, huvva.....

Fint hus

2012-05-22 / 21:03:43
Jag hittade ett så himla fint hus på Hemnet! Precis ett sånt som jag skulle vilja ha ;)

Min kväll

2012-05-22 / 20:58:32
Jag önskar att det här var en doftdator så att du kunde känna den underbara doft som jag känner. Jag sitter i skrivande stund på balkongen till vårt hus och njuter av den vackra vårkvällen. Eller ska jag skrriva sommarkvällen? Det har faktiskt varit sommar idag. 20 grader varmt, strålande sol och klarblå himmel. Jag tillbringade dagens jobbdag på stranden. Vi åt sockerkaka, hejade på vattenbanebyggare och försökte få barnen att INTE lägga sig raklånga i vattnet. Det gick så där, kan jag säga. När jag kom hem, dammade jag av gräsklipparen och den gick faktiskt igång på första knycken! Efter ett par timmars slit med både klippning och räfsning, sitter jag nu här och fyller hela mig med den oslagbara doften av nyklippt gräsmatta. Försök att föreställa dig hur gott det luktar. Det jag lyssnar på kan jag dock dela med mig av. Varsågod!

Förrgårdagens outfit

2012-05-22 / 20:42:54
jeans Sisters jacka Jofama top Lindex skor Scorett clutch Åhléns


















Den fula ankungen

2012-05-17 / 12:26:46
I dag när jag skjutsade dottern till en kompis såg jag två stolta svanar som flög förbi. Vilka magnifika varelser! Gracila, vackra, smidiga och stolta gled de fram mellan molnen. Jag tror att alla mina trogna läsare (typ 15 stycken!) har läst, eller åtminstone hört talas om, H C Andersens saga om den fula ankungen (om du vill friska upp minnet kan du klicka här). Tänk så onödigt många människor som går omkring och känner sig som den fula ankungen. Jag passar inte in. Jag hör inte hit. Jag kan inget. Jag duger inte. Jag skulle önska att alla sträckte på sig, höjde blicken och ropade JAG DUGER! DET JAG GÖR ÄR GOTT NOG! Ett liv levt i skuggan av ett dåligt sälvförtroende är ett, i mångt och mycket, bortslösat liv. Åtminstone de stunder man lyssnar på sin inre röst som talar om att man inte är bra. Skulle vi inte kunna lova varann en sak, du och jag? Kan vi inte lova varann att varje gång såna tankar kommer smygande, rätar vi på ryggen och säger med hög röst "JAG ÄR EN SVAN!" ? När du har gjort det kan du rapportera hur det kändes i mitt kommentarsfält. Jag skickar med en liten peppsång på vägen. Och du; LYCKA TILL!

Doften av böcker

2012-05-16 / 20:50:04
I höst blir det en del omorganisering på mitt jobb. Roligt! Jättekul! Förändringar är alltid utvecklande och oftast av godo. Det enda som inte är bra med de här förändringarna är att jag inte kommer att vara med när de genomförs..... Som du nog vet vid det här laget, ska jag och delar av min familj flytta till ett annat land och en annan stad. Jag kommer alltså att lämna mitt yrkesverksamma liv för obestämd framtid, och får således inte vara med om de spännande förändringar som är på gång på min arbetsplats. Så för att inte känna att jag är helt off och ute ur leken tog jag idag på mig att organisera det nya biblioteket. Jag har ägnat hela dagen åt att packa upp och sortera lättlästa böcker, sago- och poesisamlingar, seriemagasin, tjocka böcker, tunna böcker, klassiker, nya böcker, sångböcker, tidningar och hundra miljoner andra böcker. En underbar dag! Jag älskar doften av böcker (en gång sökte jag faktiskt jobb på biblioteket i vår lilla stad, men jag fick det inte. Jag skrev nog inte tillräckligt intressant CV. Nåt annat kunde det inte bero på, eller hur?)! I mitt nästa liv ska jag bo i ett bibliotek. Jag kanske återföds som en biblioteksråtta. Eller en dammig gammal bok. Eller varför inte ett bokstöd. Det finns så många spännande saker att återfödas till i ett bibliotek ;)
Vetenskapsbiblioteket i Görlitz i Tyskland (bild från google)

Starkast i världen?

2012-05-14 / 21:32:15
Starkast i världen? Läs här och bedöm själv.

Dagens tantklädsel

2012-05-14 / 21:14:24
tights Nike top Craft skor Nike muskler Gamla

Morgondagens dag

2012-05-13 / 18:48:40
Jag tycker att vi firar morgondagens dag TECKNSPRÅKETS DAG redan i dag med den fantastisk musikvideo. Håll till godo!


The Soggy Bottom Boys

2012-05-13 / 10:15:27

Fasa fångad i text

2012-05-12 / 18:48:13
Som jag har berättat tidigare har vår familj sagt upp prenumerationen på DN(av flera skäl som jag inte orkar skriva om nu). Jag brukar dock kolla in rubrikerna på nätet och när jag ser något intressant, klickar jag mig dit. Härom dan hittade jag det här och det här Övergrepp mot barn är de värsta övergreppen. Att missbruka sin "maktposition", som det faktiskt innebär att vara vuxen!, på ett så vidrigt sätt är helt oacceptabelt. Att sedan inte straffas för sitt maktmissbruk är ännu mer oacceptabelt. Jag hoppas verkligen att de som bestämmer får upp ögonen och stiftar lagar som hjälper barnet, inte stjälper! Utsatta barn tar ofta på sig ansvaret och om förövarna dessutom inte döms för sitt brott blir ansvarskänslan ännu svårare! Vi får inte lämna de här barnen i sticket! Vi får inte!

Fasa fångad på bild

2012-05-12 / 18:17:32
Horst Faas var en tysk fotograf som är mest känd för sina bilder från Vietnamkriget. Han gick ur tiden i förrgår, men hans bilder kommer alltid att finnas kvar. Bilder som skildrar det fasansfulla i ett krig. Om du klickar här kan du se ett urval av hans bilder.

Stalking

2012-05-11 / 22:23:08
Stalking är det inte fråga om, men hon finns överallt i min närhet. Hon som får mig att gå igång på alla cylindrar. Hon som, av någon outgrundlig anledning, retar mig till vansinne. Hon finns precis överallt och jag LOVAR att jag inte överdriver och jag är inte paranoid. Jag fick det bekräftat häromdan när jag googlade på "klippdockor". Gissa vem som kom upp som en av de första träffarna.....

Fredagskväll hos familjen

2012-05-11 / 22:16:37
I dag har det varit en ganska typisk fredag skulle jag vilja säga. Kul på jobbet med överlag glada barn (Åhhh, nu ska vi ha ett sånt där tråkigt arbetspass igen....), vikarieproblem( Men om jag går in extra kan vi lösa måndagen, eller hur?), middagsgissel(Ska vi äta den där äckliga maten nu igen??), mycket lyckad matlagning(trots allt!)
Varm rotfruktssallad med varmrökt lax och limedressing
Sen fortsatte kvällen med diskussioner. Diskussioner om Obamas uttlanade om att han accepterar homoäktenskap, om pedofili och aborter för att sedan utmynna i en orgie i musik: Louis Armstrong, Madness, Tom Petty, Regina Spector samt gitarr- och trumpetspelande av våra fantastiska barn. Under tiden gick lilleman omkring och var mulen och muttrade "Allt är tråkigt....nu går jag och lägger mig.....det kommer att bli lika tråkigt i morgon...jag kommer att ha en tråkig helg...." p g a att datorspelet inte fungerade. Min fredagkväll i ett nötskal.

Gammaldags eller?

2012-05-11 / 21:51:39
Häromdan kommenterade lilla L min klädsel: "Har ni något gammaldags tema eller nåt sånt i er klass?" När jag tittade frågande på henne sa hon:"Jo, men du har ju så gammaldags kläder."(jag hade gråa chinos, jeansskjorta och kavaj) JAG gammaldags? Men hallå! Jag som är så ungdomlig och cool! Jag spände ögonen i henne och sa "Men hallå! Jag! Jag som är så ungdomlig och cool!". Då sticker lille H fram huvudet, flinar lite och säger:"Men man kan ju säga att du har en gammaldags kropp fröken!" Touché.....

Ganska gammal men ganska kul!

2012-05-10 / 01:13:19

Titta vad jag hittade!

2012-05-09 / 20:57:52
Det här är nostalgi på riktigt hög nivå! Jag kom ihåg när jag och mamma handlade studentkläder på Parant, hela kitet från Busnel. Frisyren fixade Hufvudsaken, innesalongen på den tiden(du ser inte den härliga ståluggen som gömmer sig under studentmössan !). Handskarna, ÅH! dessa handskar!, så underbart, härligt nyloniga de var! "Men HUR såg du ut mamma?", frågade dottern. Jag var fin. Riktigt fin och hipp! Det som kanske inte är riktigt lika hippt är att det är snart 30 år sen. HUR gick det till? Det som får det att kännas ännu längre sen, är att äldste sonen kommer att befinna sig i precis samma situation (inte i samma kläder, dock) om ungefär en månad. hur gick DET till?

Grått och blött

2012-05-09 / 20:41:07
ute, men jag har så GLADA skor så det gör inget!

Nostalgi och poesi

2012-05-08 / 21:32:53

Somliga dagar

2012-05-08 / 21:23:59
Somliga dagar
går allt så lätt.
Solen skiner
och talen blir rätt.
Spelar man kula
vinner man bums.
Rasten är rolig
och maten är mums.
Andra dagar
går allt på sne.
Försöka med något
är ingen idé.
Man glömmer och tappar,
blir sist och sämst.
Man ramlar på gården
och slår sig hemskt.
Nu hoppas jag
på en somlig dag.
Britt G. Hallqvist

Jag säger bara två saker

2012-05-05 / 21:24:13
04.39 och 21.16
sen säger jag inget mer PUNKT

Pimpat fönster

2012-05-05 / 20:49:02

Sorg

2012-05-05 / 19:03:19
Jag känner en liten kille som precis har förlorat sin mamma i kampen mot cancer. Det sägs att barns sorg är randig. Jag vet inte vad det innebär men jag vet att den här lilla killen inte mår speciellt bra. Jag vet att den här lilla killen kommer att vara både arg, ledsen och förtvivlad innan han har sörjt färdigt. Jag vet att den här lilla killen behöver både empatiska och starka människor i sin närhet för att orka. Jag vet också att jag tycker att inte ett enda barn skulle behöva förlora en förälder. Barn borde förskonas från all sorg och smärta. Men så är det inte, så min uppgift är att finnas för de barn som behöver hjälp med sin sorg. Det är mitt jobb.

D-vitamin

2012-05-03 / 21:43:14
I dag var jag in på hälsokostbutiken i vår lilla stad och inhandlade en burk Dvitamin. Nu har jag tänkt bli pigg! Det smartaste hade kanske varit om jag hade försett mig med tillskottett tidigt i höstas, men nu blev det inte så. Jag hörde om en vkinna som hade gjort nän slags kroppsscreening för att se om något "fattades" i hennes kropp. Screeningen visade att det var flera ställen i hennes kropp som var mycket känsliga för cancer, typ mer cancerbenägna eller hur jag ska säga. Sedan började hon äta extra Dvitamin, och när hon gjorde om undersökningen ett halvår senare var alla riskzoner borta! Är det möjligt? Det vet inte jag, men håll med om att det låter toppen!
Dvitamin finns det ju mängder av i solen, men det är lite si och så med den tillgången här i det mörka nord, så det skadar nog inte att extratillskotta sig själv!

Premiär

2012-05-01 / 14:30:25
för spättan och hennes knutte!

Presenter

2012-05-01 / 14:27:09
Maken kom hem från Indien häromdan med en matförgiftning i bagaget. Resan Dehli - München (7 timmar på flyget) var inte den roligaste han varit med om..... Men matförgiftningen var inte det enda han hade med sig hem, titta bara:
Ett halsband till dottern!
Och ett armband till frun!

Välkommen maj!

2012-05-01 / 14:20:54
Vi firade VÅREN den 29e apil eftersom två femtedelar av familjen skulle fira på annat håll rätta dagen (och sen vill jag inte att någon ska tro att vi äter tårta för han den där som fyller år sista april!). Vi firade med årets första jordgubbstårta!