Nyårshälsning

2011-12-31 / 15:50:20
Gott nytt år!

Kläppen tungt i klockan slår:

"Nu är nyår inne"

Tack du kära gamla år,

som så trött på tröskeln står

och är snart ett minne!


Nya år,

kom med fröjd och sol och vår

och ett tacksamt sinne

-Elsa Beskow
Kära vän, jag önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Jag hoppas att Ditt 2012 blir fyllt av glädje, äventyr och nya bekantskaper! Jag hoppas att Du får många berikande upplevelser! Jag hoppas att Du får chansen att smaka på god och spännande mat! Jag hoppas att Du får möta många utmaningar som får Dig att växa! Jag hoppas att Du får många tillfällen att fylla på Dina batterier! Jag hoppas att Du får chansen att lyssna på bra musik och även ny musik! jag hoppas att Du får mycket kärlek och värme från alla människor i Din omgivning under hela året! Jag hoppas att Du får GE mycket kärlek och värme till människor i Din omgivning! Jag önskar Dig ett alldeles fantastiskt 2012!

Amy Winehouse

2011-12-30 / 20:48:00
2011 tystnade Amy Winehouses röst. En otrolig förlust.

Låt oss börja NU!

2011-12-30 / 20:39:27
Sir Alexander Flemming (1881 -1955), en skotsk bakteriolog, uppfann penicillinet. Han fick (tillsammans med Chain och Florey) Nobelpriset för sin upptäckt 1945. Penicillinet har röstats fram som årtusendets viktigaste upptäckt. När man har små barn gör man allt för att barnet ska slippa ha ont och må dåligt. En öroninflammation med smärta och gråt är näst intill outhärdligt. Urinvägsinfektion kan göra jävulusiskt ont. Halsfluss likaså. Tack och lov för Flemmings upptäckt! Men vad bra varar för evigt? Världens ökade användning av antibiotika har visat sig göra så att allt fler bakteriestammar blir resistenta. Vad gör vi då? Vad gör vi när den enda tänkbara lösningen är penicillin och det visar sig att det inte biter? Vad gör den förälder som sitter vid sitt cellgiftsbehandlade barn och läkaren talar om att penicillinet inte funkar? Eller när det blir bakterier i ett operationssår som inte kan bekämpas med antibiotika? Nä, nu måste vi skärpa oss och tänka efter före! Och vad jag förstår påskyndas inte läkningen av t ex halsfluss med mer än typ en eller två dagar. Borde vi inte kunna härda ut de dagarna? Det finns en hel de vi måste ta tag i för att kunna lämna över jorden till våra barn och barnbarn med gott samvete. Låt oss börja NU!

Filmtips

2011-12-29 / 16:24:52
Första gången jag var på bio var en gratisfilm som hette "Född fri" som handlade om lejonet Elsa. Jag kom ihåg att pappa tog mig på sina axlar för det var så mycket folk som trängdes för att komma in och jag var så liten. Det var en fantastisk upplevelse och jag kommer ihåg att jag grät på slutet. De senaste två veckkorna har vi varit på bio två gånger. Inte alls lika minnesvärda filmer, men båda två var rktigt bra.
,
"Sherlock Holmes, A game of shadows" är ingen höjdarfilm direkt, men eftersom den är så pass anorlunda ger jag den ganska högt betyg. Sättet att filma, med inslag av slow motion, gör filmen mer intressant och inte någon hollywoodisk dussinfilm. Både Robert Downey Jr och Jude Law gör roliga tolkningar av sina rollfigurer. Min favorit i filmen är dock Mycroft, Sherlocks bror, som spelas av Stphen Fry. En liten biroll, men jag gillar hans rollkaraktär och hans sätt att spela lite lagom vriden. Noomi Rapace gör en helot ok insats, men jag satt hela tiden och väntade på att fröken Salander skulle komma dundrande på sin motorcykel....
Den andra filmen vi sett är "The girl with the dragon tatoo", den amerikanska versionen av stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Jag skulle verkligen vilja kunna säga att den svenska versionen var bäst, men tyvärr. "The girl with the dragon tatoo" vinner med hästlängder. Det märks naturligtvis att den amerikanska filmen haft betydligt större budget, men det är inte bara det.  Daniel Craig i rollen som Mikael Blomqvist, gör rolltolkningen många gånger bättre än Mikael Nyqvist i den svenska versionen. Handlingen är också lättare att följa i den amerikanska filmen (även om man gjort stora misstag när det gäller årstidsväxlingar!).  Rooney Maras prestation går inte att jämföra med Noomis, De gör Lisbeth Salander helt olika och jag tycker inte att man kan jämföra dem. De gör båda två fantastiska rolltolkningar av en knepig människa och jag kan inte säga vem som gör den bäst. "The girl with the dragon tatoo" är en mycket bra film som jag varmt rekommenderar!

måtte denna och alla liknande aldrig försvinna

2011-12-29 / 15:44:46
lyssna här

Det gick bra!

2011-12-27 / 14:56:38
Före julhelgen skrev jag ett inlägg om min ickestädning inför jul. Jag vill bara tala om att helgen avlöpte i lugn och ro, med god mat, glada barn och fina paket trots att jag inte hade torkat köksgolvet! Så idag, den 27e december, tre dagar efter julafton, torkade jag bort klibbet från golvet, öppnade garderobsdörren och renbäddade sängen och det GICK HUR BRA SOM HELST! Tänkte bara skriva det så kan du ju ta efter nästa jul. Jag har definitivt skapat en tradition som kommer att följa med mig resten av livet! Och jag kan lova att jag såg ut så här på julafton

Tantteater

2011-12-27 / 14:50:14
I Umeå, Björkarnas stad, ska Karin Larsson och Kajsa Reicke starta Tantteatern, en teater som ska spela teater med TANTEN i fokus. O så kul! Tantbegreppet är ju så enkelt att förlöjliga. Jag tycker att det känns nästan lite trendigt att titulera sig tant! Att det dessutom "kommer fram" fler och fler tanter som är STOLTA över att vara just tanter och som går gatan fram med huvudet högt gör inte saken sämre! I sommar, när jag styr kosan norrut kanske tanterna spelar en sommarteater, med kafferepsavnjutande tanter med stora fina handväskor i huvudrollerna som smider planer på en kupp mot den gråe i cardigan iklädde gubben! jag längtar! Vill du läsa mera finns länken till artikeln här

julklappar

2011-12-25 / 14:20:42
Min älskade make är helt otrolig på att förse mig med fina kläder! Två paket under granen med denna urläckra klänning och en söt kofta i. Vad tycker du?

Klänning och kofta Esprit, skor Tamaris

Jag har även en alldeles makalös vän som förser mig med smycken. Tack T!
Armband Pearls for Girls

Några konsverk och mina blommor

2011-12-25 / 13:50:47
I vårt hus har vi två underbara konstverk skapade av en underbar konstnär. Titta bara (klicka på bilderna så blir de större)
Jag har köpt julklappar åt mig själv i år; Blommor! Titta på mina fina arrangemang!

Julgodingar

2011-12-25 / 13:27:34
Här bjuder jag på några recept med både nya och gamla godingar som fanns med på julbordet i år. Riktiga höjadare om du frågar mig!
Saffransaioli

2 äggulor
1 pkt (0,5 g) saffran
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt
1 dl olivolja
2 dl solrosolja
Vispa ihop äggulor, saffran, vitlök, vinäger och salt i en bunke. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Fantastiskt gott till ungnsrostade rotfrukter och julskinka!
Chokladdrink för vuxna
4 port
200 g mörk choklad
4 dl mjölk
4 dl vatten
4 msk socker
12 cl mörk rom
Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med mjölk, vatten och socker i en kastull. Rör ut chokladen tills den smält ordentligt. Tillsätt mörk rom och värm upp chokladen igen. Se till så att den inte kokar. Häll upp chokladen i glas eller koppar och garnera med 1,5 dl hårt vispad grädde och lite råsocker.
Mumma för både kropp och själ!
Och så till min sista favorit som funnits med på julbordet en tre, fyra år kanske. Att en så oansenlig svart pinne kan skänka så mycket smaknjutning! Mmmmmmmm!
Citron- och rosmarinstekta svartrötter och champinjoner
4 port
ca 400 g svartrötter
200 g champinjoner
1 citon
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt och svartpeppar
1 msk hackad rosmarin
Skala svartrötterna och skär dem i 5 cm långa stavar. Skölj citronen, riv av skalet och pressa ur saften. Lägg svartrötterna i kallt vatten med lite citronsaft. Skölj champinjonerna och skär dem i halvor. Stek svartrötterna i olivolja ca 5 min. Tillsätt champinjonerna och stek ytterligare 5 minuter. Krydda med salt, peppar, honung, citronskal, rosmarin och 2 tsk citronsaft. Lägg upp på ett fat och avnjut till t ex köttbullarna eller skinkan.

Julhälsning

2011-12-24 / 12:23:54
GOD JUL min vän! Jag hoppas att Din jul blir full av goda smak- och doft upplevelser! Jag hoppas att Du får möjlighet att lyssna på vacker musik! Jag hoppas att Du kan njuta av mörkret! Jag hoppas att Du hittar många bra TVprogram att titta på och att tomten är snäll mot Dig! Jag hoppass att du får många tillfällen att utnyttja decembernaturen! Jag hoppas att Du får många lugna och fridfulla stunder! Än en gång; GOD JUL kära vän!

Dan före dan före dopparedan

2011-12-22 / 23:04:54
Så här borde jag se ut så här dan före dan före dopparedan
fast jag ser nog mer ut så här
och får inte så mycket gjort. Jag har slängt in allt som legat och drällt på soffor och golv i en garderob, köpt färdiggravad lax, släckt alla lampor och tänt en massa ljus. Stöket syns inte längre och jag är helt övertygad om att jag kan ta tag i det en annan dag, så på dopparedan ser jag ut så här

Tack!

2011-12-22 / 15:18:34
Tack alla ni som skriver kommenterer till mina inlägg! Jag har ännu inte kommit på hur man gör för att svara på varje enskild kommentar, så därför gör jag ett sånt här kombisvar. Det är jättekul att se att jag har några som läser och tycker om det jag skriver. Skulle någon INTE tycka om det jag skriver så skulle inte det göra någonting, det heller. Jag lovar att inte hugga och bita huvudet av någon som är av en annan åsikt än mig själv. Jag lovar också att aldrig lägga ut en ifrågasättande eller avvikande kommentar  ett blgginlägg. Jag lovar också att ta avstånd från all sorts nätmobbing som ev skulle kunna ske i kommentarsfältet. Däremot tycker jag att det skulle vara kul om nån sorts diskussion skulle uppstå bland alla mina läsare om något jag skrivit. Fast det är klart, då måste jag kanske skriva om nåt värt att debattera.... Tack alla!

Hoppas!

2011-12-22 / 15:11:26
Den 14e juni spelar Tom Petty i Stockholm. Det är hans första turné i Europa på tjugo år. Jag hoppas, hoppas, HOPPAS att vi får tag på biljetter så att vi kan gå och lyssna på denne fantastiske musiker!

Prosit och jag

2011-12-20 / 19:01:22
Det kliar i halsen och det bultar i huvudet. Näsan rinner och det bästa stället att sitta på är framför braskaminen. Det känns inte som en optimal inledning på jullovet. Jag känner mig som nedan. Tyck synd om mig!

Viktigt!

2011-12-19 / 16:39:21
Lyssna på det här även om det känns lite tungt. Lyssna, tänk och ta ställning. Vi måste hjälpas åt. Inte sen, NU!

YES!

2011-12-18 / 17:40:36
Ja, se det snöar! ja, se det snöar! Det var väl roligt HURRA!
Hej mitt vinterland! Nu är jag här!
Nu biter frosten i min kind, ty kall är kvällen
Titta det snöar! Tittar det snöar!
När staden snöar över och gården blivit vit
då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit
När allt snöat över och gården blivit kall
då vet du att jag drömmer
för det är snö, det är som moln överallt
I'm dreamng of a white christmas!
Visst är det härligt när det är vitt utanför fönstret! Jag njuter av att skotta snö och göra räta linjer längs kanterna. Jag tycker ckså om att skrapa bilrutorna. jag hoppas att Du som läser det här också kan njuta, om än inte lika mycket som jag så kanske litegrann! HURRA FÖR SNÖN!

Så kan det vara

2011-12-18 / 17:14:18

Ofattbart

2011-12-17 / 17:21:27
Det ofattbara våldet har kommit nära. I natt misshandlades en man till döds på öppen gata i vår lilla stad. Senare på dagen skottskadades en man i ett bostadsområde en bit från centrum. Vilka mekanismer är det som sätts igång när man slår och sparkar ihjäl en annan människa? Var kommer all ilska ifrån? Den avlidne var någons son, kanske bror, sambo, make och någons pappa. Den som slog också. Vem står bakom och tar emot? Vem kan förklara? Vem?

underbar tant

2011-12-16 / 21:25:14

underbar beskrivning?

2011-12-16 / 20:44:36

Tant är ett tilltalsord som traditionellt användes särskilt av barn till kvinnor i 40-årsåldern och uppåt; motsvarande ord för män är farbror.

I vardaglig betydelse avser ordet en kvinna i medelåldern eller uppåt. Det uppfattas numera ofta som lätt nedsättande, eller ironiskt om en kvinna använder ordet om sig själv.

Källa http://sv.wikipedia.org/wiki/Tant

Underbar musik

2011-12-16 / 18:08:50

Underbar pedagogik?

2011-12-16 / 17:48:26
Barnen fick i uppgift att träna på att skriva ettor. En pojke sitter och leker med sitt pennfodral. Jag frågar "Vad gör du nu? Jobbar du?" "Nä," svara pojken "jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska jag rita såna där pinnar?" Vad gör jag på jobbet? Lyckas som pedagog? Ibland tvivlar jag.....

Underbar konversation

2011-12-16 / 17:44:48
Fyra småtjejer sitter och ritar.
- Tror ni på Gud?
- Ja det gör i alla fall jag och jag har en staty på Jesus hemma.
-Jesus är söt. Om han kom hit skulle jag pussa honom!
- Jag skulle hellre pussa Erik Saade för han är söt tycker jag. Han skulle faktiskt få en puss på munnen!

Luciasång

2011-12-13 / 14:00:15

Jag önskar

2011-12-13 / 13:55:53
Jag önskar att inget barn behövde vara rädd. Jag önskar att inget barn behövde se hemska saker. Jag önskar att inget barn behövde höra hemska saker. Jag önskar att ingt barn behövde vara sjukt. Jag önskar att inget barn behövde ta medicin. Jag önskar att ingen förälder behövde se sitt barn fara illa. jag önskar att alla föräldrar kunde säga "Det är ingen fara. Du behöver inte vara rädd" till sitt barn och samtidigt veta att det var sanningen. Jag önskar att alla barn hade en mamma och en pappa som tog hand om dem. Jag önskar att alla barn fick känna sig älskade och efterlängtade. Jag önskar att alla  barn hade någon som brydde sig om. Jag önskar att alla barn fick vara barn.
Vad önskar du?

NEJ!

2011-12-12 / 20:45:58
Nej jag kommer inte att börja pyssla och visa upp det jag pysslat för att visa att jag är någon. Det får någon annan, jag säger inte vem, göra. Jag tycker att jag är någon ändå, så det så.

Hjärnan

2011-12-12 / 20:17:52
"Hur underbart det skulle vara att ha en riktig hjärna, som kunde tala om saker och ting för en."
Nalle Puh

Vissa dar känns det verkligen så för mig. Som om det där jag har som kallas hjärna inte riktigt är på riktigt. Dagar då allting går i slow motion och det känns som om det bara är ett stort tomrum mellan öronen. När inga beslut blir rätt och allt man säger blir en enda röra. Då skulle det verkligen vara underbart med en riktig hjärna! Tänk om man hade en låda med olika hjärnor och så kunda man sätta in den som passade just för det speciella tillfället! Monica Zetterlunds när man ville sjunga jazz. Paul McCartneys när man ville sjunga rock. Einsteins när man ville förstå relativitetsteorin. Charlotte Kallas när man ville åka skidor fort och Ghandis när man ville förkunna fred. Fast det vore ju lite makabert, att ha en massa hjärnor liggande i en låda. Nä, det är nog enklast att nöja sig med sin egen och helt enkelt acceptera att den inte fungerar ibland!

Precis så igen

2011-12-12 / 19:51:12

Poängplockning

2011-12-12 / 19:42:09
Idag har jag plockat både tant- och husmorspoäng: Jag gjorde potatisbullar till middag! Från scratch! Och det var så uppskattat att jag inte ens hann ta en bild som bevis på att jag verkligen gjort en så avancerad husmanskosträtt innan faten var renskrapade! Kladdigt var det och inte alls speciellt lätt, men verkligen gott! 10 poäng till tanten!

Effektiv, eller kanske inte....

2011-12-11 / 21:56:55
Jag är snabb och effektiv när det gäller att få saker och ting gjorda. I alla fall saker och ting som jag känner att jag behärskar, som t ex städning av hela huset, röjning av ett överfullt förråd, bullbak på 3 liter degvätska, gräsklippning, veckohandling och utfodring av svenska mästare. Men sen, när det gäller saker som jag inte riktigt vet hur de ska göras, DÅ tar det tid. Dagar, månader och i några fall faktiskt år. Att ringa till nån myndighetsperson eller så. Eller betala räkningar. Eller boka flyg- eller tågbiljett. Eller att ringa och fråga om sånt som jag inte riktigt förstår. Så är det med det. inte konstigt och inte ovanligt, men otroligt frustrerande! Så nu slutar jag med det. Åtminstone i kväll.....

Tredje advent

2011-12-11 / 21:47:54
hade vi förmånen att bli bortbjudna på glöggmingel. Jag har sån fantastisk tur att jag är släkt med några som bor i en herrgård! Och det var precis så mysigt och fullt av julstämning som jag förväntat mig! Titta bara
Både kroppen och själen fick påfyllnad under eftermiddagen och jag säger TACK till Herr och Fru Gård som öppnade sitt vackra hem för oss"

Saffrans och Pepparkaks

2011-12-11 / 21:38:19
Jag har fått två nya favoriter i min julkakburk, Saffransskorpor och Pepparkaksbiscotti. Både lättbakat och lättätet (och eftersom jag gärna gör som alla andra, har jag arrangerat bilderna precis som de gör, de stora bloggarna...)!
Fast jag måste erkänna att det jag skrev om "lättbakat" inte var riktigt sant när det gällde pepparkaksbiscottin. Det recept jag följde var kletigt och smeten rann ut på plåten, men gott blev det förstås! Jag återkommer med recept när jag hittat ett bättre.
Saffransskorporna däremot, var riktigt, riktig enkla att baka.
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjö
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hackad sötmandel
Smält smöret, blanda i saffran och häll i en bunke. Rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna och den hackade mandeln. Vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder.
175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Skär 1 cm tjocka skivor och låt de torka i ugnen ca 15 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen, gärna över natten.

Hantverk

2011-12-08 / 21:14:01
Det finns så många konstnärer runt omkring mig. Ta Åsa t ex, min frisör. Hon skapar konstverk hela dagarna. Eller min dotter som sjunger som en ängel. Och så finns alla som konstverkar i det tysta. Alla tanter och farbröder ute i stugorna som slöjdar och skapar på all ledig tid. Lena väver de mest fantastiska tyger och mattor. Svante målar underbara tavlor. Gamla morfar Martin skapade i silver. Jag har konstnärer i min familj också. Både mamma och systrar stickar, virkar och syr. Jag bara tittar, använder och är stolt!
PS
vad tycker du om bildlayouten? proffsig, eller hur....

Decembermåsten

2011-12-08 / 15:50:05
"Jo, jag kommer att komma för sent på tisdag för det går ju inte att missa lucia du vet det är lucia och om man inte står där och lyssnar till de stakande barnarösterna med tårar i ögonen och en klump i halsen är allt förstört humöret föräldraskapet allting är förstört så säg att det är okej att komma in sent den trettonde? Tjejerna ska vara tomte pepparkaka tärna säg ja?" (Sanna Torén Björling DN 20111208)
Tänk hur det blir, alla dessa måsten i december. Nu är våra barn stora och det enda luciatåg jag får lyssna och se på är andras ungars. Det var bättre förr....

Tänd ljus

2011-12-07 / 22:06:08

Låt inte mörkret hindra dig

att söka ljuset.

Och när du funnit det,

låt andra se,

pröva, övertyga sig.

Vill du, att ljus ska leva,

tänd då hos andra

samma längtan.

Tänd frimodighetens ljus

i rädslans mörker,

tänd rättens ljus

i korruptionens mörker,

tänd Trons ljus

i förnekelsens mörker,

tänd Hoppets ljus

i förtvivlans mörker,

tänd Kärlekens ljus

i dödens mörker.

 

Tänd ljus!

 

~ Bo Setterlind~





Äntligen!

2011-12-07 / 22:01:31
Snö  är  nederbörd i form av iskristaller, enstaka eller sammanfogade,
som faller från ett moln
[1]
men kan även referera till snö som ligger på
marken.  Snöfall  betecknar specifikt nederbörden och  snötäcke
betecknar snö på marken. Snö som virvlar upp från marken av
tillräckligt kraftig och  byig vind  kallas  snödrev. Snö är vanligast på
vintern, men kan förekomma andra  årstider  om temperaturen medger
detta. De nedfallande iskristallerna kallas snöstjärnor och i de fall de
klumpas ihop blir det snöflingor. Dessa är ett  granulärt material  och
har därmed en mjuk struktur, men snömassor blir mer kompakta om de
pressas samman.
"Snö  är  nederbörd i form av iskristaller, enstaka eller sammanfogade,
som faller från ett moln, men kan även referera till snö som ligger på
marken. Snöfall  betecknar specifikt nederbörden och  snötäcke
betecknar snö på marken. Snö som virvlar upp från marken av
tillräckligt kraftig och  byig vind  kallas  snödrev. Snö är vanligast på
vintern, men kan förekomma andra  årstider  om temperaturen medger
detta. De nedfallande iskristallerna kallas snöstjärnor och i de fall de
klumpas ihop blir det snöflingor. Dessa är ett  granulärt material  och
har därmed en mjuk struktur, men snömassor blir mer kompakta om de
pressas samman." (sv.wikipedia.org)
Jo,jo, det låter det. Jag säger bara en sak ÄNTLIGEN!

Ett snott inlägg

2011-12-06 / 19:11:59
Klicka här
Det här är så himla bra skrivet att jag kunde inte låta bli att sätta in länken i min blogg. Jag hoppas att E inte har nåt emot det. Läs hennes blogg här

Botox eller?

2011-12-06 / 18:21:10

Antingen kan man spruta in en massa kemikalier i sina läppar och på så sätt fixa stora, fylliga pussvänliga såna,
eller så kan man ta en liten tupplur på soffan och när man vaknar har man stora, fylliga och pussvänliga såna! Vilket är att föredra?

GOD jul

2011-12-06 / 16:25:04
Med GRÄDDE i köttfärssmeten och massor av SMÖR i stekpannan blir det nog en GOD jul i år också ;)

Människor

2011-12-06 / 16:09:13
Jag har inga idoler. Jag vet inte ens om jag gillar ordet idol, för mig har det en lite negativ klang. Människor som jag beundrar finns det dock många av. Människor som jag beundrar av olika anledningar. Det kan var människor som visar stort mod, kämpaglöd, intelligens, omtänksamhet eller nåt liknande. En människa som jag beundrar är Heide Andersson, armbryterskan från Ensamheten. Jag känner henne inte, men jag tycker att hon utstrålar ett lugn och ett engagemang som inte många människor besitter. Dessutom verkar hon ha en fantastisk humor! För att inte tala om hennes muskler! Så HEJA Heidi och Grattis till dina medaljer!

Julklappstips nr 2

2011-12-05 / 21:43:27
Om du vill främja den biologiska mångfalden i någons närmiljö är detta den perfekta julklappen!

Andra advent

2011-12-04 / 16:51:08
Underbar saffranskaka som smälter i munnen!
200 g smält smör
1,5 dl mjölk
1 påse saffran
2 ägg
3 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
175-200 grader i 40-50 minuter
Pudra kakan med florsocker
Den smakar så bra att man kan bjuda grannen på en bit och det tänker jag göra!

Pimpat ute

2011-12-04 / 16:42:54
I år hann jag plocka lingonris innan snön kom, mycket beroedne på att det ännu inte kommit nån.... Nåväl, lingonriset blev till en krans som hänger på dörren till groventren. Jag gjorde den lite glittrig genom att limma fast små röda pärlor och det blev jättefint! Fast det syns inte så bra  på bilden.
Bredvid dörren har jag planterat tre små minienar som också har prytts med röda pärlor
Mina trollhasselgrenar har fått stora silverkulor
och "stora" entren, där vi bara släpper in speciellt utvalda, har utrustats med en krans modell STÖRRE

Pimpat inne

2011-12-04 / 16:28:52
Fyndade på loppis härom veckan. Två stora bruna flaskor, en med lock den andra utan. Kom på att jag kunde stoppa ner en ljusslinga i dem och se så fint det blev!

Dagens outfit

2011-12-04 / 16:24:16
Superunderställ Craft, strumpor Fint & Underbart

Njutningar från förr

2011-12-03 / 21:00:12
När jag började gymnasiet flyttade jag hemifrån. Under mitt tredje år som ifrånhemmaboende blev jag kompis med en två år yngre tjej som också var en ifrånhemmaboende. Vi skrattade väldigt mycket hon och jag. Något annat som vi gjorde väldigt ofta var marängswisss. Massor av marängswiss. Och så åt vi tills vi låg på golvet och vred oss i magsmärtor.
När magsmärtorna släppte, började vi sjunga. Det här var vår favoritlåt

Glögg=glödga=uppvärma

2011-12-03 / 18:58:20
Både romarna och de gamla grekerna kryddade sitt vin och drack det varmt. Första gången man stöter på benämningen "glödgat vin" i Sverige är 1609. Kryddvinet ansågs hälsofrämjandet, men det dolde också dålig smak på vinet. I dag dricker vi svenskar ca 5 miljoner liter glögg varje jul. Det här urvalet kommer jag att ägna december månad åt. Och kanske någon mer variant.
(Källa: här)

Börja ladda!

2011-12-03 / 18:38:55

Ledtråd nr 5

2011-12-03 / 18:33:59

Ledtråd nr 4

2011-12-03 / 18:19:48

Värmespridare

2011-12-01 / 21:20:00
Den här godingen, en Contura 520 T, kommer att värma oss vår sista vinter i vårt fina, fina hus. Till slut, när vi bestämt oss för att flytta, då flyttar hon (jo, jag tror t o m att hon är en tant!) in i vårt hus. Så efter nästan tiokalla vintrar kommer vi nu att få njuta av värme och rogivande lågor. Så snart sotarn varit här och inspekterat  ska jag elda och elda och elda tills jag slutar som kaminmannen! Och gissa om jag ska njuta!

Den bästa av kakor

2011-12-01 / 21:13:49

Vänner

2011-12-01 / 21:01:54
En vän är den som kommer in när hela världen har gått ut

När man kommit in i tantklubben måste man vara rädd om sina vänner. Man har varken speciellt mycket tid eller ork att hitta nya vänner, så man måste underhålla dem man har. Men ibland kan faktiskt en riktigt god vän ramla över en när man minst anar det. När man mår som sämst, när man är näst intill asocial och när man kanske t o m är nästan helt tyst. Om en sån människa ramlar över en, i en period i ens liv när man kanske knappt orkar med sig själv, då tor jag att det är en ängel med i spelet. Eller nåt liknande. Jag har bara en sån vän. Hon finns. Och jag tackar den eller det som gjorde att hon ramlade in i mitt innersta rum! 


Bara lyssna

2011-12-01 / 20:41:13