Sömnproblem

2012-07-25 / 23:30:52
Våra sängar är på väg till Paris. Det är lite bökigt när man ska sova. Stora Jr sover i Lilla Jrs säng. Lilla Jr och Senior sover i musikrummet. Jag och dottern delar soffa. Soffan är inklämd bakom diverse lådor, påsar och högar (se tidigare inlägg). Det var lite svårt att hitta hit. När jag äntligen skottat mig fram till soffan och krypit ner under fleecefilten (alla täcken är i Paris) känner jag en sömnig människas värsta fiende - CHIPSSMULOR. Jag kanske tar fåtöljen istället. I den är det bara chokladfläckar...


2012-07-24 / 11:33:58
Häromdan frågade dottern: "Mamma, hur känns det att ha en underbar, fantastisk och awesome dotter?" 
Jag tittade på henne och svarade: "Jag vet inte. Fråga mormor!"
Till höger Jag
Till vänster Min underbara, fantastiska och awesoma dotter ♥ 
 

Flyttkaos

2012-07-23 / 21:29:18
Nu är vi mitt i flytten på riktigt. Mitt i ett ändlöst KAOS känns det som. I morgon kommer flyttfirman och tar med sig halva bohaget till sydligare breddgrader och nästa vecka åker resten norrut. Ingen hittar någonting här hemma. Jo, sånt som man inte sett till på flera år kommer plötsligt fram, ihopknölat bakom en låda eller längst in i en garderob under en massa skräp. Det är när man flyttar som man blir varse om hur mycket strunt man köper på sig genom åren. Men det är också det som är bra med att flytta, att man blir tvungen att rensa! Något annat vi är mer eller mindre tvungna att göra, så här mitt i röran, är att äta enkelt. Pizza, plastmuggar, ute på balkongen med tjocka tröjor och långkalsonger. Frukost äter vi sittandes på golvet ;)
 
 
 
 
 
 

Himmel

2012-07-23 / 09:02:00
 
 I sommar har himmelen varit dramatisk och föränderlig hela tiden. Det gör sig inte riktigt på bild, men jag hoppas att jag kan förmedla lite av känslan ;) 

Högar

2012-07-22 / 13:05:00
Vårt hem består för tillfället av högar. Stora högar och små högar. Höga högar och låga högar. Mjuka högar och hårda högar. Fysiska högar och psykiska högar. I högarna finns allt, och då menar jag verkligen ALLT. Du kan hitta gem i en hög, en borrmaksin i en annan. Det finns högar med kuddar och täcken och högar med mjöl och socker. Högar med skor. Högar med böcker. Högar med knivar och gafflar och högar med tvättmedel. Högar med papper och högar med sytråd. I en hög hittar du en symaksin och i en annan en dammsugare. Det är de fysiska högarna. I de psykiska, som flyter ut likt slime på golvet, där hittar du glädje, sorg, ilska och uppgivenhet om vart annat. I en hög som jag petede lite i häromdan hittade jag ett gapskratt! Det var en av de bättre högarna Jag ska se till så att den håller sig riktigt stor och tjock!
Högar av olika slag

Findus

2012-07-21 / 15:56:43
Vi har en Findus i vårt hus och i dag firade vi hans elfte födelsedag. När Findus firar födelsedag vill han ha pannkakstårta. Det får han varje gång han fyller år. Det här inlägget tillägnar jag vår Findus. GRATTIS ÄLSKADE UNGE!
Pannkakstårta i vardande

SommarSmaksSallad

2012-07-18 / 20:40:31
Här där jag bor har vi inte sett till just någon sommar i år. Det regnar och regnar och regnar. Dag ut och dag in. Dag OCH natt. Termometern orkar kanske, kanske upp till en si så där 18-19 grader om vi har tur. Men det är ju sommar och då ska man grilla och sola och bada och lyssna på sommarplågor både i form av musik och i form av olika sorters surr. Man ska klia myggbett och tycka att allt är fantastiskt. Det gör jag. Tycker att allt är fantastiskt alltså och det gör jag utan värmen! Jag försöker somra till det med bara ben och målade tånaglar. Jag gör även min SommarSmaksSallad ganska ofta. Det är nektariner och olika sorters melon i bitar, olivolja med citron och några drag med pepparkvarnen. För att göra den riktigt, riktigt somrig brukar jag skiva på lite jordgubbar. MUMS!
 
 
 
 

Ärtsoppsälskare se hit!

2012-07-17 / 13:22:00
Tycker du om ärtsoppa? Då tycker jag att du ska åka till Utajärvi kommun i Norra österbotten i Finland och anmäla dig till tävlingen som går av stapeln den 28e juli. Första pris är 52 burkar ärtsoppa. Läs här vad tävlingen går ut på och LYCKA TILL!

Meningslösa texter

2012-07-16 / 19:15:04
Rah, Rah, ah, ah, ah
Roma, roma, ma
Gaga, olala
Want your bad romance

It was an itsy, bitsy, teenie, weenie, yellow polka-dot bikini
That she wore for the first time today
An itsy, bitsy, teentie, weenie, yellow polka-dot bikini
So in the locker she wanted to stay
Two, three, four, stick around we'll tell you more

Jag har en vän att älska
å att dela livet med
Ifrån tårar och förtvivlan
till att alltid vara glad

Well, who put the bomp in the bomp bah bomp bah bomp?
Who put the ram in the rama lama ding dong?
Who put the bop in the bop shoo bop shoo bop?
Who put the dip in the dip da dip da dip?

Tänk så många meningslösa texter som har textats genom åren! Här ovan visar jag några prov på fantastiskt poetiska och lyckade texter. Eller vad tycker du? Povel Ramel, en av våra absolut bästa ordtrixare, har skrivit en låt apropå det. Lyssna och bedöm själv vad som är bättre!
 
 

Ännu en kväll på balkongen

2012-07-16 / 09:26:00
Utsikt och väder
 
 Bukfylla
 
Sällskap

Har du sett herr Kantarell?

2012-07-15 / 22:19:00
JA! Jag åkte ut till världens bästa S och hon bjöd på en korg full med de gula godbitarna! Mums! Dom säger att det blir mycket svamp i år, dom som vet. Det blir det säkert, men dom behöver inte vara rädda för mig för jag vet int vars jag ska leta ;)
 
 
Den här rackarn följde med hem. Den åt jag inte upp.... 
Nä, det fick bli kantarellpaj och hembakt bröd. Gott!

Snygging!

2012-07-15 / 10:07:00
 

En döing i mitt fönster

2012-07-14 / 18:05:00
Den här döingen fanns i fönstret häromveckan. Den har slutat andas mitt i steget, tror jag. Jag begravde den i dammsugaren i går. Nåt annat vill jag inte göra med dylika. Fast en del männsikor har alldeles för lite att göra så dom gör så här med liken. Huvva.
 
 
 

Dagens tantklädsel

2012-07-14 / 15:51:00
klänning Desigual skor Scorette clutch Åhléns vädret En Solig Dag

Nu blommar det!

2012-07-13 / 11:23:00
Nu blommar min stora pion och det är helt, ja jag kan inte använda nåt annat ord än GUDOMLIGT! Den är översållad med stora, rosa blommor och det doftar ljuvlig! Några stjälkar hade gått av så jag blev TVUNGEN att ta in dem och sätta dem i en vas. Stackars mig som nu har fyra fantastiska pioner på köksbordet. Not.
 
 
 
 

Stockholm med mitt ♥

2012-07-12 / 10:26:00
I måndags åkte jag och mitt mittersta hjärta till huvudstaden över dagen. Vi besökte Fotografiska och tittade på en utställning om Strindberg (han tog många bilder på sig själv!), en utställning av Sally Mann (bl a döda kroppar i olika stadier av förruttnelse) och Epic moments (om OSprestationer genom tiderna). Sedan gick vi i sakta mak in mot centrum och gjorde trevliga stopp på vägen: café Muggen på Götgatan för lunch, Slottsboden för inköp av vykort och ett fik vid Stortorget i Gamla Stan. Vi gick förbi en affär med EXTREMT fula kjolar hängande utanför. Jag köpte en STOR klocka på Ur & Penn, och expediten tyckte att jag skulle börja gymma. Mer, som han sekunden senare la till. Vi fyndade lite på rean och avslutade dagen med middag på MAX. En mycket trevlig dag med andra ord.
 
Vi såg kändisar också! Tre stycken! Först kocken Paul Svensson. Sen gick Annika Hallin förbi med sin lilla dotter. Och sen, SEN KOM GUSTAF SKARSGÅRD! WOW!
 
 
 
 

Min gamla trotjänare

2012-07-11 / 17:28:00
Min rosa mobil håller på att lägga av. Jag har bara haft den i ett år men nu hör jag inte vad mina barn säger när de ringer. Det är i och för sig ganska praktiskt eftersom jag inte hör när de vill bli hämtade eller behöver pengar eller är arga för något jag glömt att göra. Betyder det här att jag måste köpa en iPhone? HUR ska jag kunna lära mig hur en sån fungerar? Finns det iPhones som man bara kan skicka sms och ringa med? Det är det enda jag klara av...


stora skor

2012-07-11 / 12:03:00
Vill bara upplysa er om att det här är ett par 47:or! Tänk att det finns så stora skor. Och fötter.
 

Gräsklippare

2012-07-10 / 19:36:14
Det regnar en hel del i vår del av Sverige denna sommar. Det regnar så mycket och så ofta att det kan vara svårt att hinna klippa gräset som trots allt växer. Men idag tänkte jag lura vädergudarna och ta en snabb repa med Klipparn. Men det tyckte inte Klipparn. Eller jo, fast han (jo, en HAN) protesterade hela tiden och gjorde inte min ansträngning lätt, kan jag säga. han lät inte brrruuuuuuuuuuuummmmm som en vanlig, frisk klippare utan mer BRuuMM, BrUM, bRUUMM, bruuuMMMM om du förstår hur jag menar. Lite som han brukar låta när bränslet håller på att ta slut (men tanken var full). Så det blev en kamp. Inte bara mot regnet utan även mot Klipparn alltså. Jag tror att man kan säga att det blev oavgjort. Jag hann klippa typ halva gräsmattan innan regnet och Klipparn sa att nu räcker det. kanske, kanske att jag tar upp kampen i morgon igen. Vi får se.
 
 

På besök hos Herr och Fru Gård

2012-07-10 / 18:42:05
 
 

Jag och sport

2012-07-07 / 20:55:15
Jag har en trevlig inställning till sport. Sport är kul, inspirerande och nyttigt. En del har ett mål med sin träning och tränar mer än andra. Det finns dom som tränar väldigt mycket och inte når toppen av sin karriär förrän efter många år av hårt slit. I en del sport
automatiskt höga löner. Henrik Nilsson är en mycket duktig kanotist har skrivit om just det, eller typ det, på sin blogg. Läs det för det är så jag menar. Han är en mycket hårt satsande kanotist som lägger ner otroligt mycket slit och tid i sin satsning mot OS. Han var f ö också med på SM och tog med sig elva medaljer hem. Om han inte hade bott i Nyköping hade han nog bott i ett tält på campingen..... 
fr v Henrik Nilsson,Fredrik Belin, Jörgen Westerlind, Fredric Schill

Tio kilometer i timmen

2012-07-07 / 20:26:27
Efter att ha sprungit i skogen ser man ut så här. Det fina i kråksången är att det inte var en enda fästing med!

Kanot SM 2012

2012-07-07 / 20:22:33
Äldste Jr paddlar kanot. Han tillhör Sverigeeliten. I torsdags åkte vi till Nyköping för att vara med på SMs två sista dagar. Alltså inte paddla utan titta. Många snygga överkroppar fanns det att vila ögonen på. Fast det gjorde inte jag för jag hejade mig hes under sonens lopp. Dom är så himla bra! Här kommer SM i bilder. Håll till godo.
Ett guld, tre silver, ett brons, en fjärdeplats och tre femteplatser! GRATTIS!

Dagens, typ

2012-07-04 / 19:37:38
kjol och top Etam

Vacker middag

2012-07-04 / 19:35:25
Spansk räkpasta
 
 
 
 
 

Mer rosa

2012-07-03 / 22:40:07
Kjol H&M top Lindex Kofta Mon Row

Ännu ett MONSTER

2012-07-03 / 22:34:08
Än en gång frågar jag mig HUR KOM DEN IN????
 

Öroninflammation

2012-07-03 / 22:32:50
Stackars, stackars lilla A! Förra våren/försommaren fick hon rejäl förkylning och var hemma från skolan i en månad. Iår på skolavslutningskvällen, fick hon feber och sen dess har hos hostat och snörvlat. Men igår kände hon sig bättre och frågade om jag ville springa med henne. En sån fråga finns det bara ett svar på: JA! När vi kom hem från löpturen gick det kanske en timme, sen hade hon jätte, jätteont i sitt ena öra! Jag har ju i ett tidigare inlägg klargjort min inställning till penicillin, så jag fick A att prova ett husmorsknep istället(efter viss konsultation av google...)nämligen ett vitlökspaket i örat. Så här såg det ut och det funkade! I morse hade hon inte ett dugg ont!
 

Tre nyanser av rosa

2012-07-02 / 20:40:09

Klänning Un deux trois Skor Tamaris Blommor Grannens Clutch Glitter

Kväll på balkongen

2012-07-01 / 21:32:23

Regn

2012-07-01 / 15:39:28
är nederbörd som endast består av vatten (vill du veta mer om regn kan du läsa här). Mycket regn har det blivit den senaste tiden och av någon underlig anledning känns det som om det inte blir nåt annat än regn den här sommaren, anno 2012. Fast vet du vad? Det kan vända närsom helst, vädret, och i morgon kanske det är strålande sol! Eller kanske nästa vecka. Eller veckan därpå. Och det finns faktiskt en hel massa bra saker med regn. En är att grundvattennivån fylls på. En är att det kanske blir billigare el en tid framöver (?). Och den bästa är att jag kan stanna i sängen med en god bok utan att ha det minsta dåligt samvete!
 
Gråa moln över nejden
Droppar från taket
En nästan full regnmätare
En kråskant av droppar pryder mitt cafébord
Väderhönan visar regn
Droppar i pölar