Framtiden

2012-06-29 / 12:26:06
Vad framtiden har i sitt sköte har vi ingen aning om. Tack och lov. En del tror man sig veta, men sen hur det blir vet ingen. Jag och delar av min familj ska flytta till ett annat land, en annan stad, ett annat hus. Jag har i praktiken avslutat min tid som förskollärare på den kända skolan. Jag är inte längre kollega med mina kollegor. Jag och delar av min familj ska byrta ut den kända gatan och den kända utsikten mot en helt ny gata och en helt ny utsikt. Jag vet inte vad jag ska göra den närmaste tiden så jag har så smått börjat fundera på tidsfördriv. Förutom de självklara som löpning efter frukost, ett glas vin till lunch och en café au lait på en uteservering har jag bestämt mig för att börja stryka vår sängkläder. Nu vill jag inte höra några "vad var det jag sa"! Jag har börjat träna. Det ser fint ut eller hur?
 
 
Sen får vi se hur länge jag orkar för egentligen, EGENTLIGEN, tycker jag att det är en ganska onödig syssla.

Mission accompished!

2012-06-29 / 12:16:44
 
 
Vi har med gemensamma krafter kommit fram till att det nog var en Phiodromus margaritatus vad tror du?

Ett MONSTER i taket!

2012-06-29 / 11:35:42
Det här monstret mötte mig i morse när jag skulle äta fukost
 
 
Den sitter i taket, prcis ovanför kylskåpet. Hur vi ska göra oss av med den har diskuterats högljutt. Bästa förslaget hittills är att placera en plastlåda "runt" den, att röra plastlådan framåt så att monstret ramlar ner i lådan och sen har vi inte kommit längre. Och av någon underlig anledning blev jag i ett ögonblick ensam i köket. Nåväl, det är väl en mamma uppgift att skydda sina barn från allt ont. Så det är väl bara att sätta igång. En liten undran bara: HUR kom den in?
 
 
 
 
 
 

Den sista jäntan

2012-06-29 / 10:30:16
 

Tråkig dag

2012-06-28 / 21:03:24
I dag har det varit en tråkig dag. Jag har inte gjort någonting utav större vikt och jag har känt mig uttråkad. Nu ska du får höra: Det var nästan omöjligt att ta sig ur sängen i morse. Jag somnade om och somnade om och somnade om. När jag tillslut kom ut i köket bestämde jag mig för att festa till det och jag stoppade bara SVEnSKA JORDGUBBAR i min smoothie, men det kändes fortfarande lika tråkigt. Sen gjorde jag mig fin i min fina jeansklänning från Esprit (min kamera är på Peace & Love och har kul så bilden kommer vid ett senare tillfälle), klackskor och blingbling. Jag åkte därpå ner på stan, hämtade ut ett paket dottar, köpte mer blingbling för halva priset men inte blev det roligare för det. Kom hem, bryggde en kopp kaffe, åt en svampig rulltårtebit och läste min bok (Svärmaren av Anna Bovaller) men det träkiga ville inte avvika. Tog sedan en tur till byggvaruhuset utanför stan och inhandlade slippapper och då började det dessutom att regna (mycket sånt den här sommaren). Väl hemma igen bytte jag snabbt om till löpmunderingen och gav mig ut på en åttakilometersrunda. Tristessen tog rygg och var omöjlig att springa ifrån. Vadfanskajaglagatillmiddag.nu tipsade om renskavsgryta med kantareller och messmör och så fick det bli. Nu började jag faktiskt se lite ljusning i horisonten. Middagen avnjöts med ett glas rosé och avrundades med jordgubbar marinerade i honung, ingefära och lime och DÅ! DÅ försvann tristessen som en rökpuff och nu sitter jag här på balkongen, i kvällssol(som kan anas bakom gråa moln), inlindad i en filt, med mer rosé i glaset och den ännu inte utlästa boken bredvid mig. Och nu är det inte tråkigt längre utan bara lugn och skönt. En bra dag alltså.

Jordgubbar

2012-06-27 / 20:49:53
 
 
Jordgubbar är nog det bästa som finns en så här lite småkall kväll i slutet av juni. Jag älskar jordgubbar i alla dess former.
  • I tårta
  • i morgonfilet tillsammans med cornflakes
  • I en smoothie
  • Marinerade i blasamvinäger o basilika
  • Tillsammans med limesocker
  • Som fyllning i en halvmisslyckad rulltårta
  • I cheesecake
  • I glass
  • Till glass
  • Till grädde
  • I sallad
  • Till tacos (jo funkar alldeles utmärkt. Jag provade nyss!)
Fast ikväll, som tilltugg under den spännande matchen, får dom slinka ner naturelle. Kanske de godaste sättet att avnjutas.

Ont i magen?

2012-06-26 / 22:17:59
Visste du att om kråkor och skator rör sig mycket under kvällen blir det en kall natt? Det visste inte jag. Jag visste att skator är kluringar, det visste jag. När jag kom ut på balkongen härom dagen, var alla värmeljus i min ljuskrona, som hänger ovanför balkongbordet, borta. Endast en aluminiumform låg på balkonggolvet helt renslickad på sitt innehåll. Undrar om stearin är lättsmält?
 
 
 
 
 
 
 

Tappade sugar

2012-06-26 / 19:35:45
Idag tappade jag sugen helt och hållet och den fanns ingenstans att finna. Då bestämde jag mig för att strunta i den och tog med mig bästa A och plockade blommor istället. Ett bra val tycker jag!
 
 
 
 
 

Aphodiinae

2012-06-26 / 19:29:32
är det latinska namnet på DYNGBAGGE. I dag när jag var ute och gick fick jag syn på en som kämpade med en hundbajskorv. Man kan kanske tycka att just den skalbaggen är rätt läbbig, men den gör stor nytta! Några forskare satt och höll koll på en elefantblaffa (på 1,5 kg!!!). På två timmar hade 16000 dyngbaggar på olika sätt tagit reda på högen! Så varje liten varelse på vår jord har en uppgift! Fast fästingens uppgift måste jag nog ta mig en funderare på om den är viktig nog....
 
 
 
 
 
 
 
 

Önskan

2012-06-26 / 19:20:30
 
 
Så är den vida världen 
ett daggkåpeblad
och ini skålen vilar
en vattedroppe klar.
Den enda stilla droppen
är livets ögonsten.
Ack gör mig värd att se i den!
Ack gör mig ren!
Karin Boye

Bruna fingrar

2012-06-21 / 21:51:02
I min trädgård finns det inte mycket som kräver någon större omvårdnad. Jag har inte gröna fingrar utan färgen är, som du kan läsa i rubriken, bruna. Jag har därför anlagt en grusträdgård på vår framsida, med endast ett par krukor som jag planterar blommor i. Eller sticker ner ris i eller nåt annat för årstiden passande. Baksidan pryds av en gräsmatta. Nej förlåt, en MOSSmatta ska det vara. Men mossa är mjukt under bara fötter och faktiskt väldigt lättskött så den har jag inte gjort nåt åt. Jag har en pallkrage med jordgubbsplantor som rådjuren kalasar på med jämna mellanrum. I år ståtar mina nio plantor med en (1!) stjälk med blommor
 
I vår häck växer det massor av smultronplantor som alltid blommar men aldrig bär bär
 
 
Men så har vi då tre plantor på vår baksida som blommar nåt alldeles fantasktiskt vacker och det trots att jag inte gör ett endaste dugg för att sköta om dem. Det är mina PIONER, denna välsignade blomma!
Kolla bara!
 
 
Det här är den mellanstora plantan som har börjat blomma och ger mig en försmak på vad som komma skall för den stora plantan har - håll i dig nu - inte mindre än SEXTIOTRE knoppar!
 

Förbannat Förvirrad Förändring

2012-06-20 / 22:31:53
Som du säkert har märkt, du min trogna läsare, och som jag även förvarnade om i ett inlägg, tog jag en lite paus i bloggandet när det var som mest intensivt här hemma. Nu är jag alltså tillbaka, men vad händer? Vad hände när jag gjorde ett litet, litet uppehåll? Tror du inte att bloggsidan gick och ändrade utseende! Jag som hade fullt sjå redan innan uppehållet att få till en text som gick att läsa och kanske infoga en bild om det ville sig riktigt väl! Jo, ändrat utseende och funktioner har dom gjort. Vilka rackare. Så vi får väl se hur fortsättningen bli. Lova att du stannar kvar även om det blir tokigt!

Livsviktigt

2012-06-19 / 21:38:30
Ren luft att andas är livsviktig. Likaså mat och vatten. Och skydd mot väder och vind. Och kärlek. Det tycker i alla fall jag. Familjens yngsta och äldsta JR tycker däremot att det jag visar på bilden nedan är livsviktigt. Kanske det mest livsviktiga. För hur skulle man klara sig utan??  Vilken tur att jag hittade en MEGA!
 

Utflykt

2012-06-19 / 21:33:05
 
 
 
 
 
 

Födelsedag

2012-06-19 / 21:23:15
Jag har slutat att tycka om att fylla år. Fast om man blir uppvaktad med en dylik blomma går det an! Och du ska vet hur bra det går att fylla år när man får tio såna!
 

Kor

2012-06-18 / 22:12:48
Audhumbla var urkon i den nordiska mytologin. Hon uppstod ur rimfrosten. I 1580 års stadga begränsades antalet kor per hushåll till två. Svensk röd och vit boskap är den vanligaste kon i Sverige. Nästan lika vanlig är Svensk låglandsboskap. Den mest svenska korasen är Svensk kullig boskap, men den är rätt sällsynt. Varje ko har på 100 år ökat sin årsproduktion av mjölk med över 6000 kg. Kons unge kallas kalv. En mjölkko lever i genomsnitt fem år. Vanliga konamn är Majros, Snuva (!), Docka och Carola. All den här informationen hittade jag här om du skulle vilja läsa mer. Det jag egentligen vill säga med det här inlägget är att jag tycker att det är så vackert på sommaren när korna är ute! När jag är ute och kör bil och åker förbi en hage full med kor, vill jag bara stanna och ropa "VA' FINA NI ÄR; GULLROS OCH BLENDA OCH ALLT NI NU KAN HETA!" men jag gör inte det för då är jag rädd att dom sinar. Och utan mjölk klarar då inte vår familj sig utan!

Kontraster

2012-06-18 / 21:49:36
I torsdags var jag och två andra familjemedlemmar till Globen i Stockholm på konsert. Det var Tom Petty och hans band som spelade i Sverige för första gången på tjugo år. Det var en makalös upplevelse! Gubbrock på absolut högsta nivå! De var så tajta och levererade så mycket spelglädje att jag satt med ett fånleende hela vägen hem! Gubbarna i bandet har spelat ihop i många herrans år och de verkar fortfarande ha kul! Att få uppleva riktigt bra livemusik fyller på batterierna till brädden! Mer sånt
tänkte jag och gick på en konstert i vår lilla kyrka i vår lilla stad en vanlig måndagkväll i juni. Det var en konsert med systrarna Gustafsson, Rigmor och Christina, med Mathias Algotsson på piano och Fredrik Jonsson på bas. Vilken konsert! Systrarna bjöd på en blandad repertoar, med både psalmer, visor och  en och annan jazzdänga. Jag blir så glad! Jag känner mig så lycklig! Jag känner mig så harmonisk! Mer musik åt folket!
PS
en liten krok till inlägget igår:
I dag såg jag sädesärleungar som provade sina vingar. Det var vingligt. Vilken tur att mamma var där och tog emot ;)

Fågelungesläpp

2012-06-17 / 18:46:57
Idag har vi från vår balkong bevittnat ett fågelungesläpp. Gräsmattan var full av små flygfärdiga fågelungar och om jag inte såg helt fel så var det starar. De små hoppade omkring på gräsmattan helt virriga, stirriga, medan mamma och pappa försökte hålla ordning på dem och samtidigt förse dem med en liten munsbit. Tidigt på våren brukar jag mötas av en kakafoni av fågelkvitter när jag kommer ut på morgonen, men den här tiden på försommaren är det betydligt tystare bland träden. Därför var det med glädje som jag stod på balkongen och lyssnade på surret. Det är härligt med fågelsång! Och det är härligt att få ta del av naturens under! Fast lite vemodigt är det att så tydligt bli påmind om tidens gång som man faktiskt blir på våren/sommaren. På torsdag är det sommarsolståndet. Det är årets längsta dag och kortaste natt. Sen vänder det. Så glöm inte bort att ta vara på de ljusa kvällarna och njuta av dem på riktigt!

En liten paus

2012-06-06 / 22:34:50
måste jag tyvärr meddela att det blir i bloggandet en tid framöver. Jag kommer att göra andra prioriteringar fr o m nu. Jag har en hel del att göra, om man säger så. Här får du se min lista
  • avslutningar och hej-då-middagar
  • en student (HUR gick det till?)
  • en grundskoleavslutning (HUR gick det till?)
  • en fyraavslutning (HUR GICK DET TILL??)
  • inhandling av presenter
  • matplanerande, -handlande och -tillagande
  • kakbak och -smakande
  • blominköp
  • husförsäljning
  • husköp
  • boendeletning i vår nya hamstad och inkluderande resor
  • flyttrensning
  • vaktning av sommarblommorna så att de inte fryser ihjäl eller drunknar
plus allt det där vardagliga som jah inte orkar skriva om. Så jag tar en paus på en vecka eller två, tills allt lugnar ner sig och jag får sommarlov. Håll utkik på fejjan så meddelar jag där när jag är igång igen. Må så gott och njut av ljuset!