Ne me quittez pas!

2012-02-25 / 17:43:13

Mes chères amies!
Ne me quittez pas! Je vais revenir! Quand je reviens, je vous dis tout! Et je vais vous monter beaucoup de photos!
A tout a l´heure!
/Tsomitant <3

Att bli gammal

2012-02-25 / 17:33:01
bild från dagensmedicin.se
Jag befinner mig mitt i livet om vi antar att jag blir 90 år gammal. Min lilla mamma flyttade till ett äldreboende i somras och jag frågade henne om hon var rädd för att bli gammal och "vårdberoende". "Nej," svarade hon, "dom är så fina och duktiga flickorna som jobbar här så jag är inte rädd!". Det känns skönt att veta att mamma känner sig trygg. Jag funderar en del på mitt eget åldrande och hur det kommer att bli. Det kan jag ju på inga sätt  veta, men fundera kan jag. Som åldringsvården ser ut idag, med hemska rapporter om vanvård o dyl känns det väl inte alltför muntert. Min syster är demenssköterska, förmodligen en av de bästa. Hon har sån otrolig känsla och ett helt enormt tålamod med de gamla och förvirrade. Om alla var som systeryster skulle jag inte vara ett dugg orolig. Men nu är ju inte alla det. Tyvärr finns bittra och felplacerade männsiskor runt de gamla och sjuka. Felpacerade och empatilösa. Om alla som jobbade inom åldringsvården kände med de gamla och försökte tänka sig in i en förvirrad människas kaos, då skulle alla gamla ha det bra. Tack och lov är de flesta vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor hängivna, lyhörda och rätt person på rätt plats! Min vision är att alla som har ett omvårdnadsyrke är det! Riksdagen kom i torsdags överens om nya krav på bemanning inom äldrevården som bl a går ut på att fastställa exakt vilken hjälp vårdtagarna på särskilda boenden ska ha rätt till. Det är bra. Ett beslut i rätt riktning!

Rotlängtan

2012-02-25 / 17:11:07

Helgstädning

2012-02-24 / 20:36:52
Inleder helgen - och sportlovet! - med att städa vår hus. Det tar lite tid, men efter snart tio år i ett stort hus med tre toaletter och tre femtedelar av familjen av manligt kön, har jag lärt mig ett par genvägar:
1. Blås bort dammet från fönsterbrädan. Javisst, dammet hamnar någon annanstans men det syns inte där du tittar precis då!
2. Hylla vintern och mörkret! Inga dammråttor är så stora att de syns en kväll i januari!
3. Renbädda sängen. Tänk på hur skönt det är att lägga sig i rena sängkläder och om man dessutom tagit sig tid att vädra täcket och kuddarna får man den goda lukten "på köpet".
4. Blommor och då gärna snittblommor. Det behöver inte vara en blaffabukett, en gerbera gör huset mer välstädat och den kostar kanske 15 kr. Eller 20. Det kan jag unna mig för jag röker inte ;)
5. Åk med alla sopor till återvinningen.
6. Släck taklampan och tänd ljus. Se punkt 2.
7. Städa toaletterna. En ren toalett är bättre än fem välstädade sovrum.
8. Använd svensk såpa! Doften av såpa står väldigt högt på min lista över vad som ger mig en inre tillfredsställelse.
Så. Nu tar vi helg. 

Också ett bra sätt att säga det på

2012-02-24 / 20:21:28

Världens bästa jobb

2012-02-23 / 19:41:10
har jag! Inte världens bästa lön  men definitivt världens bästa jobb! Åtminstone en dag som denna!
Dagens utsikt!

Dagens fynd: Ett par kvarglömda kalsonger!


Dagens lunch: Grillad marshmallow


Dagens fika: Zebrakakor direkt ur ugnen!




















Till min dotter

2012-02-23 / 19:14:21

Grattis till underverket!

2012-02-23 / 19:09:12
Söker på nätet och hittar en uppgift om att det varje dag föds 432000 barn i världen. Ponera att det är fifty/fifty när det gäller könsfördelningen, d v s 216000 flickor och 216000 pojkar. Alltså föds det 216000 prinsessor och 216000 prinsar varje dag. Jag förstår inte hur ett enda litet mirakel kan vara värt så mycket mer uppmärksamhet än alla andra. Alla små undeverk som ser dagens ljus borde mötas med fanfarer och fb- och twitterinlägg, med tidningssidor fyllda med information och med extrainsatta nyhetsprogram! Så till alla små fantastiska och magnifika prinsar och prinsessor och deras stolta och förälskade föräldrar; Detta blogginlägg är bara för Er! Grattis!


från happysilly.blogspot.se

Det både luktade och smakade gott!

2012-02-21 / 21:18:23

Du får tycka vad du vill

2012-02-20 / 17:37:29
om hennes musik, men håll med om att hon har en guddomlig röst.

Lite väl magstarkt

2012-02-20 / 17:07:25
men jag kan inte låta bli.

Vardagshjältar

2012-02-19 / 20:59:56
Sitter och läser några bloggar och hamnar hos Linda, en ung kvinna i ett annat skede av livet än undertecknad. Det är lite kul att påminnas om hur det var när barnen var små, vad som var viktigt och oroligt. Hon har i alla fall länkat till en krönika skriven av Marcus Birro. Jag har lite svårt för herr Birro. Han skrev krönikor i vår lokaltidning för ett antal år sen och det vara nästan uteslutande svarta krönikor. Jag kände efter ett tag att det blev lite FÖR svart och FÖR sorgligt. När jag sedan såg honom i På Spåret och han svarade "Kalfjället" på en fråga om namnet på ett av Sveriges fjäll, ja, då slutade jag helt enkelt att läsa det han skrev. Men nu har alltså Linda länkat till en krönika där han skriver om min yrkeskategori och det var trevlig läsning! Bra skrivet herr Birro! Nu vill jag läsa många fler krönikor om alla våra vardaghjältar!

Söndag i februari

2012-02-19 / 20:35:30
I dag har det varit en dag utan bilder. En lagom grå och småkall söndag i mitten av februari, en månad som f ö är utan slut. Jag sov länge, åt en hotellfrukost i min ensamhet och tog en promenad i sportlovsvädret (vem som har sportlov nu vet jag inte, men det har varit ett typiskt sportlovsväder idag). Jag har handlat mjölk, bröd och apelsiner för femte gången den här veckan, fyllt på tvättmaskinen och strukit skjortor. Vid 17tiden började jag med middagen (sjömansbiff) och strax efter 18 kramade jag maken hej då. Middag med tända ljus och glada, helgmosiga barn, disk och torkning av diskbänken för sjätte gången idag. Efter middagspysslet hjälpte jag minstingen att plasta in en mattebok och sen packade jag väskan inför morgondagen. Nu väntar kladdkaka bakad av ett proffs, Äkta människor och till sist 50 sidor Dr Mumbai. En lagom rofylld och avkopplande söndag med andra ord. Allt är bra.

Otur

2012-02-18 / 23:26:42
heter UFLEKS på norska. Det kan vara bra att veta om du ska åka till Norge och jobba eller så.
Bild di.se

Restaurangbesök

2012-02-18 / 23:24:05
Åt middag på restaurang i kväll. Maten var inget att hurra för, men nu ska du få se toadörrshandtagen! Jättehäftiga!
Ledigt
Upptaget

Dagens inköp

2012-02-18 / 23:12:40
I vår lilla stad finns det inte så stort utbud av affärer, men jag tycker att de som finns är bra. Bra service och bra kvalitet. Tyvärr åker de flesta iväg till det stora köpcentrat  när de ska handla och jag misstänker att  butikerna här har ganska svårt att få det att gå runt. Det är synd, för en stad behöver affärer, kafeér och restauranter för att "leva". Jag försöker hålla staden i gång och det är lite tungt emellanåt., men idag har jag gjort ett bra jobb!
Jag har shoppat till både Sr och Jr, så nu klarar sig nog affärerna en månad till ;)
Skjortor till Jr Jack & Jones

Skjorta, tröja o t-shirts till Sr Esprit






Dagens tantklädsel

2012-02-18 / 21:19:49
Klänning Reafynd Jackpot Skor Har funnits med länge Halsband Gåva från mina två yngsta

Livestrong

2012-02-18 / 21:14:40
Lance Armstrong är en av världens bästa landsvägscyklister. 1996 diagnostiserades han med testikelcancer, som sedan spred sig till bl a hans lungor och hjärna. Han startade en fond som arbetar för att hjälpa människor med cancer och som samlar in pengar till cancerforskning. Man kan köpa det gula armbandet med inskriptionen LIVESTRONG på livestrong.org Kanske ett presenttips till någon som har allt?

mr Tourette

2012-02-17 / 23:39:53
Fick en dag se en annons om att en föreläsning med namnet Mr Tourette och jag skulle hållas i en stad i närheten. Jag pratade med min rektor och han tyckte att det var en bra ide att vi gick, vi som jobbade på förskolan. jag beställde och ordnade. Och så blev yngste sonen sjuk och jag kunde inte gå..... Mina kollegor gick och det var en mycket bra föreläsning. Ikväll tittar jag på Mr Tourette som är gäst hos Skavlan. Vilken människa! Vilket liv! Tänk så skönt att vara så normal som man vill vara! Han vill inte bli någon annan med hjälp av mer mediciner eller mer terapi. Han vill vara den han är precis här och nu. Han har accepterat sig själv och sin personlighet och lärt sig att leva med den. Önskar att jag kunde göra detsamma. Och jag har inte några syndrom utan är förhållandevis  "normal", vad nu det är......

Mode

2012-02-17 / 23:29:28
Modet förändras hela tiden, det ligger i själva definitionen av begreppet. Förändringarna är ofta snabbare än hos många andra kulturella uttryck, som språk och filosofi.
Wikipedia.com


Diskuterar mode med äldste sonen över en plåt med lasagne. Vi är inte riktigt överens. För honom är mode något som alla följer/har och något som någon annan bestämmer.. För mig är mode något jag har och bestämmer. Mitt mode och mina outfits. Fast visst, jag ser mig omkring och bildar mig en uppfattning om vad jag tycker om utifrån vad andra  har på sig, t ex i moderepotage och modebloggar. Men sen tycker jag nog att jag ändå har en egen stil som jag själv tycker att jag många gånger är först med. Kolla bara in inlägget den 14e februari av Expressens moderedaktör Emma. På outfitbilden hon har lagt upp har hon på sig likadana skor som jag köpte på min shoppingresa till huvudstaden med världens bästa T härom helgen. Jag  var alltså FÖRST! Jag var FÖRE Expressens moderedaktör! Kan ni fatta vidden i det? Det var alltså jag som satte trenden med senapsgula mockastövletter! Lilla jag, en liten tant i en liten stad i mellanSverige var alltså FÖRST med att hävda att senapsgula mockastövletter är helt rätt! Det du! Och du då, som följer min blogg, DU är också väldigt inne, för du fick veta det före alla Expressens läsare! WOW! Vilken grej! För det är väl inte så att jag har glömt att lägga upp en bild på mina skor från Vagabond? Nä, inte alls. Den 3e februari finns dom med, alltså elva dagar före Emma. Ha! Jag vann! Och jag kan(måtte nu ingen komma dragande med att tidigare inlägg från Emma på Expressen där hon visar de senapsgula. Låt mig bara få leva i tron att JAG VAR FÖRST. Snälla....)!

Pat & Mat

2012-02-16 / 20:28:18

Lyckost mig

2012-02-16 / 20:15:45
Om du bara visste vilken tur jag har! Jag har haft en sån enorm tur i livet och fått de två bästa systrarna man kan tänka sig! Världens bästa, helt enkelt. Min ena syster är väldigt duktig på att handarbeta. Hon pysslar och sen skickar hon alstren till mig! Lyckost mig!

Mind Palace

2012-02-15 / 20:09:37
Fascinerande. jag önskar att jag kunde. Kanske kunde jag träna upp en liknande förmåga?

Läppstift

2012-02-14 / 21:13:14
Jag gillar läppstift. jag är inte speciellt modig när det gäller färgval, men jag har fyra olika kulörer i min ägo som jag använder. Titta bara
Kulör Success
Kulör Doubt
Kulör Kyss
LipGloss
Läppstift Face Stockholm  LipGloss MakeUpStore
Att sätta på och använda läppstift är kul. Ett tag i alla fall, för efter bara ett par sekunder uppstår mitt STORA problem! Titta bara på bilden och tala om vad jag ska göra!

Dagens tantklädsel

2012-02-13 / 22:13:19
Byxor Zara, Tröja Levis, Scarf DollarStore (!), Skor Tamaris, Ring Ur&Penn





















The Most Noble Order of the Garter

2012-02-12 / 15:10:03
eller STRUMPEBANDSORDEN är Englands högsta riddarorden. Den instiftades på 1300-talet av Edvard III. Vår kung, Karl XVI Gustaf, invigdes 1983. Även Danmarks drottning Margrethe och Norges kung Harald är medlemmar. Intressant vad mycket viktigt dom pysslar med, dom där kungligheterna. Som jag har förstått det, får medlemmen faktiskt ett strumpeband fäst nedanför vänstra knäet om medlemmen är man och runt vänstra armen om det är en  kvinna. Som jag också har förstått det är det jag som (indirekt) betalar för detta strumpeband. Ja,ja, sämre saker kan mina pengar gå till......eller?

Troll

2012-02-12 / 14:59:27
Visste du att det i de norska skogarna och fjällen finns både TUSSELADD, RANGELFANT, RIMTUSSE och DOVREGUBBEN? Allt du hört i sagorna, om att äta ikapp med ett troll och att troll har kläder och kan prata som oss är helt fel. I Norge finns Hans, anställd av TST (Norska TrollSäkerhetsTjänsten), vars uppgift är att se till att alla troll håller sig inom trollterritoriet. Hans vet allt om troll. Hans vet att man inte ska ta långa promenader om man är kristen, man ska heller aldrig gå tillsammans med någon, för man vet inte vem som är kristen. För det vet du väl att troll känner lukten av kristet blod på flera mils avstånd? Titta här

Första söndagen

2012-02-12 / 14:31:46

Jag förstår inte

2012-02-08 / 21:08:13
På sex dagar sändes 5000 reklaminslag på TV för Obamas återvalskampanj. Jag kan inte föreställa mig hur mycket nåt sånt kan kosta. Jag vet hur massor av Monopolpenger ser ut, men riktiga, ingen aning. Finns det hur mycket pengar som helst? OM det finns, varför då inte använda dem på ett vettigare sätt? Jag förstår inte det här heller. Läs här och chockeras. vansinne.

Skillnad

2012-02-08 / 20:51:14
Jag tycker att det är skillnad på att tvingas att gör något och att vara tvungen att göra något. Att tvingas gör nåt är att stå under piskan, att vara tvungen att göra nåt är att göra nåt för att t ex glädja någon annan fast man kanske tycker att det är pissetråkigt. Håller ni med?

Teskedsorden

2012-02-07 / 20:42:00
Som av en händelse ramlar jag över Teskedsorden, en stiftelse som arbetar för ökad tolerans människor emellan. Så bra att sånt där finns! Alltför många människor blundar för att varje människa är en del i en helhet, Vår Värld. Alla som aktivt jobbar för att få människor att öppna sina ögon och för att få människor att förstå ska premieras! Alltför ofta stöter jag på individer som tror att här är världens mitt och här finns allt som behövs. De människorna skrämmer mig. Jag blir rädd för vissa människors okunskap och ovilja att se och lära om tolerans och acceptans. Alla behövs för att jorden ska snurra och alla behövs lika mycket!

Dagens outfit

2012-02-07 / 20:20:49
Idag har jag sett ut så här, fast jag tror att fotografen var lite trött. Eller kanske hungrig. Vrålhungrig. För nåt annat än fotografen kan väl inte den märkliga kroppsformen bero på?
Jeans & yröja H&M Scarf Jungen Slitet Bälte Esprit Skor Taamaris









Främling

2012-02-06 / 18:14:45
Har du varit med om att höra en röst utan att se ansiktet på den som talar? Har du då någon gång gjort dig en bild av personen som pratar? Så gör jag varje gång jag hör en röst som är utan ansikte. Så kanske alla människor gör? Det är en rätt trevlig sysselsättning. Jag kan forma personens anletsdrag precis som jag vill. Så långt är allt frid och fröjd. Problemet uppstår när jag får se en bild på personen och verkligheten inte alls stämmer överens med min bild. Mycket fel blir det.... Ta t ex Karin Brunk Holmqvist som har skrivit bl a Sirila gentlemän sökes och Kaffe med musik. Underbara böcker skrivna av en liten, något rundlagd kvinna i 65års åldern, med kläder från Gudrun Sjödén och med foträta skor. Trodde jag. I senaste numret av Vi finns en bild på henne och hon ser inte alls ut som jag trodde! Hon är väldigt vacker, inte för det, men hon ser inte ut som jag hade föreställt mig. Får se hur det känns att läsa nästa bok skriven av henne.....
(Bilden från Ystads Allehanda)
Sen har vi han Lasse Johansson, reporter på Sveriges Radio. Hans röst stämmer inte alls ut med hans utseende! Sen jag fick se en bild på honom är det det enda jag tänker på när jag hör honom prata på radio! Det är förstås synd eftersom han är en mycket duktig reporter som säger mycket bra saker.
(Bilden är från hans twitter)
Fast jag behöver kanske bara lite tid att vänja mig. Snart tar jag åt mig av hans sanningar igen. Spännande är det i alla fall att fundera på hur Ross W Greene ser ut, författaren till boken Explosiva barn , som jag läser just nu. Han ser väldigt spännande ut i mitt huvud!

Ordkunskap

2012-02-06 / 17:40:07
En tam björn vill hjälpa sin sovande herre att bli av med en irriterande fluga. Han tar en stor sten och krossar flugan, dessvärre även sin husses huvud = Björntjänst
(källa: Ingemar Unge, Vi:s språkkrönikör)

Ännu ett snott inlägg

2012-02-05 / 22:13:05
Nu har jag snott ett inlägg igen. Tack E för en rolig blogg!

Tips

2012-02-05 / 19:13:21
Jag vet inte hur mycket penger jag har lagt på hudpreparat genom åren, men jag vet att det är en ansenlig summa. Jag har väldigt torr hud i ansiktet och riktigt illa blir det på vinten. Då kan jag få liksom torra fläckar lite varstans i ansiktet, torra fläckar som kliar och svider. Men nu har jag äntligen hittat en kräm som gör att jag slipper känna mig som en uppstramad målarduk (inte för att jag vet om en uppstramad målarduk kan känna nåt, men du kanske förstår liknelsen!). Apotekets REPAIR is the shit! Sen blev jag tipsad om Decubal Lips & Dry Spots Balm (Kronans droghandel) och den vill jag även tipsa dig om. Salvan känns som sammet mot en torr läpp! Prova och vintern känns mindre tung, jag lovar!


Kall februarisöndag

2012-02-05 / 18:57:08

Tjoho!

2012-02-04 / 19:28:24
Vi fick tag på biljetter! Tom Petty, vi ses i Stockholm!

Lördagsmiddag

2012-02-04 / 18:48:58
Ikväll blir det Porterstek. Gott.
Till efterrätt blir det varm chokladdrink för vuxna. Förresten, jag tror att jag ändrar namnet på drinken till Varm Chokladdrink för Tanter!

Svensk design

2012-02-04 / 18:45:46
Den här rubriken skulle kunna efterföljas av ett mycket långt inlägg, där jag skulle kunna visa mängder av bilder på underbara ting designade av duktiga, kreativa svenska designers. Men, det är ju lördagkväll och snart börjar Melodifestivalen så jag ska inte uppehålla er alltför länge. Jag vill bara visa en bild på en blomkruka som pryder mitt hem. När svärfar skulle flytta till en mindre lägenhet fick vi sonhustrur gå igenom förrådet av pynt och prylar som svärmor samlat på sig under årens lopp och som han inte ville ta med till nya lyan. Jag la beslag på två, för mig, otroliga dyrgripar formgiven av prins Eugen 1915, Waldemarsuddekrukan . Titta så fin den är, här med ett gäng pärlhyacinter!


Dagens dag

2012-02-03 / 20:30:56
Med grammatiken äger du språket. Med språket äger du världen!

I dag är det GRAMMATIKENS dag. Intressant. Jag har aldrig haft problem med att skriva och formulera mig grammatiskt rätt. Fast jag vert inte hur jag gör. Jag går mer på känsla än kunskap. Jag hör om det "låter rätt". När barnen började skolan och så småningom började komma hem med läxa i svenska, blev det problematiskt. Man kan ju inte förklara med att säga "Det låter bra."! Jag provade ett grammatiktest här. Det gick inte så bra...  Jag fortsätter nog att gå på känsla. Det har gått bra i mer än 40 år, så mest troligt klarar jag mig ganska bra resten av livet också ;)
Varje DAG med lite självaktning har ett bakverk uppkallat efter sig.Recept på Grammatikbakelsen hittar du här

Dagens tantklädsel

2012-02-03 / 17:54:10
Tröja H&M (reafynd!), kjol Åhléns(reafynd!), skor Vagabond(reafynd!)


Ännu nåt bra sagt av nån annan

2012-02-02 / 19:59:53
Förnuftet är en sällsynt vara.
Den som äger det, bör spara.
P Hein

Facebook 2

2012-02-02 / 19:53:35
Har i dag fått veta det omänskliga, ofattbara och avskyvärda bakom FBinlägget "är maktlös". På en liten ort i norra Sverige finns en flyktingfamilj från Armenien. Tre gånger har familjen överklagat ett avvisningsbeslut. Strax efter jul gled deras trettonårige son in i ett apatiskt tillstånd. Sedan dess sondmatas han och hans öppna ögon är helt utan liv. Hans mamma gråter. Hans pappa försöker komma i kontakt med en advokat. Ingen inom sjukvården tar ansvar för pojken. Familjen blev hänvisade till BUP för flera veckor sen, åkte dit på ett första besök och har sen dess inte hört ett ljud från någon därifrån. När en kvinna som engagerat sig i familjens öde ringer hälsocentralen på den lilla orten får hon höra att "Det kan vara så där med dom där asylisarna."! Jag förstår inlägget. Jag känner också en maktlöshet, men även ett "Hur?" och ett "Varför?" och "Vad är det som händer?" och "HJÄLP DEM!". Jag är inte speciellt insatt i svensk flyktingpolitik och vill inte ge mig in i någon diskussion om den. Men jag tycker att det är omänskligt att behandla människor så. Vad kan vi, i vårt välordnade och rika land skylla på när vi nekar hjälp till någon i nöd? Hur kan man låta en trettonåring hamna mellan stolarna? Hur?

Facebook 1

2012-02-02 / 19:40:29
Jag var FBmotståndare rätt länge och VågaVägraFacebook var mitt motto ett bra tag. Men nån gång på hösten -09 kröp jag till korset och blev En Av De Anslutna. Och det är ett ypperligt sätt att hålla kontakten med släkten som bor långt, långt bort. Man håller sig dessutom uppdaterad om vad släktingarna har för sig. Som i dag t ex. I dag såg jag att min systerdotter och tillika guddotter har gått och gift sig, att min syster blivit svärmor och att de ätit bröllopstårta i mitt gamla föräldrahem. Undrar när jag hade fått reda på det om jag inte haft FB??
Tänk. liten har ett tu tre blivit stor. Grattis älskade guddotter på bröllopsdagen!
typ 1987 eller nåt sånt

Ett köpfritt år

2012-02-02 / 19:19:09
har jag inte men till dig som har kan jag bara säga: Jag handlar åt dig också! Kjolen kommer på posten när som helst!

Antikt, Gammalt och Nytt

2012-02-01 / 21:30:26
Besökte butiken Antikt, Gammalt & Nytt på Mäster Samuelsgatan när jag var i Stockholm. Intressant. BlingBling från golv till tak och två mycket speciella affärsinnehavare. Besök affären om inte annat så i studiesyfte, men förvänta dig inte något småprat om väder och vind med Tore och Mats. Obsevera också antalet handtextade skyltar med förmaningen V. G RÖR EJ. Och för guds skull, håll i väskor och eventuella kaffemuggar!

Tanthelg

2012-02-01 / 21:14:39
i Stockholm är vad jag har haft för mig när blogginläggen lyst med sin frånvaro. Och vilken tanthelg sen! Helt underbar! Jag och bästa T träffades kl 15.00 utanför PUB och sen började shoppingen! Vilken lycka! Tänk att få shoppa tillsammans med sin bästa vän! Vi fyndade kopiösa mängder bra och oumbärliga ting på halva reapriset eller 70% på ordinarie pris. Inte en grej till fullpris! Jo förresten, en skräddad och ursnygg kappa på H&M för, håll i dig nu!, endast 299 kr! Ett riktigt rackarns fynd! Jag kommer att lägga upp bilder på mina fynd så fort fotografen blir ledig, men till dess får du hålla till godo med mina egna något skakiga blider
Den här informationen mötte oss när vi kom upp på hotellrummet. Kändes skönt att veta att vi hade kunnat låna en pilatesboll om vi hade velat. Det ville vi inte.
I vanliga fall brukar man lägga upp bilder på fikat INNAN man fikar, men jag gör tvärt om. Så här såg det ut när vi hade fikat färdigt och jag tänker inte tala om vilka läckerheter som fyllde våra magar efter fikastunden ;)
Survival kit: Vatten i begangnad petflaka, handsprit, läppstift (färg Doubt, Face by Stockholm), tuggummi

Välförtjänt middag efter nio timmars intensiv shopping
Jag och Helena Bergström på tåget. Träffad f ö Marie Serneholdt och Christer Lindarw på NK. De hade inte tid att stanna och prata, men jag kan säga att han var snyggare än på TV. Och dessutom hade han på sig en dimblå skinnkappa som såg PRECIS ut som den jag provat sekunderna innan men valt bort p g a utrymmesbrist i resväskan! Tänk att han har lika bra smak som jag!
Och nedan har du bildbeviset på min gränslösa och näst intill hysteriska shopping!

Eld

2012-02-01 / 20:17:58
För många år sen hade jag förmånen att få lyssna på en mycket bra föreläsning om uteundervisning. Jag kommer naturligtvis inte ihåg föreläsaren namn, men jag kommer ihåg hur hennes föreläsning började. Hon började med att fråga "Hur många av er kan göra upp en eld om ni blir tvungna?". Jag räckte upp handen. För det trodde jag att jag kunde. Men nu är jag inte så säker längre.... Som jag skrivit i ett tidigare inlägg, har vi installerat en riktigt fin braskamin. Fin och modern. Jättefin och jättemodern, faktiskt. Men inte tusan kan jag göra upp eld i den utan att hela huset blir rökfyllt och brandvarnaren tjuter så att hela kvarteret kommer springande! Jag gör allt rätt. Allt. Så vad är det då jag gör fel? Jag får nog läsa på .....