Ettårsjubileum

2012-10-30 / 21:56:00
Insåg precis att jag har haft min blogg i lite drygt ett år. Där ser man. Jag har funderat en del på varför jag bloggar och vad jag vill uppnå med min blogg. Jag har i snitt tio läsare per dag och det är klart att det skulle vara kul att ha typ 50000 läsare per dag, men jag tror faktiskt inte att det är det som är det viktiga. Det viktiga för mig är att få skriva och uttrycka mig med ord. Jag tycker också att det är kul att visa dig vad jag är med om, och att skriva om det jag funderar på eller om det som jag ser i tidningen eller hör på radio. Jag tror inte att jag har ett behov av att visa upp mig eller av att få höra att det jag gör är bra eller snyggt eller smart. Tillhör jag en minoritet bland de som bloggar? Jag läser i DN om en bloggerska som mest skriver om sina outfits och sitt utseende, och som har sin blogg för att få en egoboost. Sån är inte jag. Nä, när man väl blivit tant, med gråa hår och röda blippor i ansiktet, då vill man heller skriva om insidan än om utsidan. Vi får se om jag fortsätter ett år till eller om det kanske räcker nu.....
 

Torka aldrig tårar.....

2012-10-30 / 18:35:30
Jag tog studenten i juni 1985 och i augusti samma år flyttade jag till Stockholm. Under några år hade jag sett artiklar och reportage om den förskräckliga sjukdomen som kom med ett promisuiöst leverne, AIDS. Jag var en orolig ung kvinna, på gränsen till vuxenvärlden som även utan detta onämnbara tedde sig skrämmande.Jag läste om unga män som dog som flugor. Om att sjukdomen kanske smittade genom toaletter och kyssar. Vem vågade man prata med? Kunde man bli smittad på tunnelbanan? Efter ett par år lugnade det ner sig, och informationen blev liksom mer, hur ska jag säga, saklig och trovärdig. Sen 1982 har 2182 svenskar dött i AIDS. 6000 personer är smittade med hiv och varje år får 500 personer HIVdiagnos(varav de flesta är heterosexuella). I världen har 60 mijoner människor smittats och 30 miljoner har dött av sjukdomen. På Svtplay kan du titta på en mycket bra dokumentär i ämnet. Klicka här (du kan titta på den i 29 dagar till).
 
Jag ägnade en söndag åt att titta på alla tre avsnitt av Jonas Gardells mästerverk "Torka aldrig tårar utan handskar". Jag grät och förfasades men samtidigt är jag så glad över att serien sändes! Jag är mamma till tre fantastiska barn, varav två är på väg ut i vuxenlivet, precis som jag för snart trettio år sen. I dag är det en helt annan syn på sex. Jag tror att vi var  mer rädda för tillfälliga förbindelser och oskyddad sex. Nu ska man ha många partners och jag är inte så säker på att det är säker sex som gäller. Nu tror jag inte att jag har speciellt många så unga läsare, men om någon nyvuxen läser det här, till dig vill jag bara säga: Ta hand om dig och använd kondom!

Zinedine Zidane

2012-10-30 / 08:34:00
Zinedine Zidane är en pensionerad fransk fotbollsspelare som var med när Frankrike vann VM både 1998 och år 2000. 2003 blev han världens bäst betalda fotbollsspelare och han har spelat i både Juventus och Real Madrid. Han spelade som mittfältare och avgjorde finalen i champions Leauge 2002 med det som sägs vara ett av de snyggaste målen som någonsin gjorts.
 
Den 9 juni 2006 lämnar han en fantastisk karriär bakom sig på ett inte alltför fantastiskt sätt. I VMfinalen 2006, som Frankrike spelade mot Italien, skallar han sin motståndare Materazzi! Zidane fick naturligtvis rött kort och fick läman planen. 
 
Den franske konstnären Adel Abdessemed har gjort en skulptur av skallningen (!). Den står på Place de Pompido, vid Paris moderna museum. Det är en i mångt och mycket vacker och ståtlig bronsstaty, men jag vet inte om jag tycker att en skallning i en fotbollsmatch är något att hylla med en skulptur......
 
 
(Jag och Jr gick dit igår för man vet aldrig hur länge den får så kvar. Den har orsakat debatt både här i Frankrike, men även utomlands.)
 
Fakta från Wikipedia och www.fotbollsoraklet.se
 

961029

2012-10-29 / 14:16:35
 
 
För snart exakt 16 år sen (kl 21.54 i kväll), förändrades vårt liv. Då kom vår underbara A till världen! Efter ett stopp på McD där matgästerna fick bevittna en höggravid kvinnas värkarbete på nära håll, kom hon till oss efter ca 2,5 timmar på BB. Hon var redan då en bestämd ung dam som direkt sa ifrån när det inte passade. Hon skrämde oss rejält med att inte vilja andas ordentligt och tillbringade första natten med andningshjälp, i en kuvös. Men det vara bara lite lur från hennes sida, och efter en vecka fick vi åka hem. Och det är nu snart sexton år sen. Vi har nu en ung kvinna i vårt hus. En fantastisk ung kvinna, med en intregitet, ett intellekt och en sångröst få förunnat. Det här inlägget älskade barn, det är till Dig!
 

Bilar

2012-10-27 / 18:17:00
I Frankrike finns det 37774 miljoner bilar (1a januari 2011), och jag läste någonstans att det i Paris finns nånstans runt 350 bilar per 1000 personer. En hel massa bilar blir det..... och en hel massa trafik..... Här måste man se sig noga för när man går över gatan, för även om det är grön gubbe kan en bil komma körande i hög hastighet utan någon som helst tanke på att stanna. De som ska svänga höger är särskilt luriga, för de har ju också grönt och här är det först som gäller! Jag har flera gånger varit tvungen att rycka tag i Jr när en bil haft bråttom för att hinna först. Det finns många stora och vräkiga bilar, både Mercedes, BMWs och Volvos största modeller susar fram på gatorna. Liksom en och annan Lamborghini, Corvette och Ferrari. Men det verkar som om de som inte behöver bevisa något, vilket är majoriteten faktiskt!, har insett fördelen med en liten bil. Så många och så pyttigt små bilar har jag aldrig sett förut! 
 
 
Man parkerar lite hur som - mitt på övergångställen t ex - och väldigt tätt, ibland så tätt att jag inte förstår hur man tar sig ut!
 
Eller så väljer man ett helt annat fortskaffningsmedel, typ vespa eller motorcykel. De kommer också i en miljon olika utföranden, det här är bara ett exempel
 
Vi får vår bil på måndag. Jag kan säga redan nu att jag aldrig ALDRIG kommer att ge mig ut i Paristrafiken. Punkt.

La France a un Incroyable Talent

2012-10-27 / 07:59:00
Det är inte helt lätt att titta på fransk TV som du säkert förstår. Det är inte bara språket som gör det svårt, utan även utbudet av kanaler. Jag vet inte exakt HUR många kanaler som ingår i vårt abonnemang, men det är säkert ett 40-tal! Jag brukar sitta och zappa och försöka hitta något som ser intressant ut, men antingen har programmet hållit på i en halvtimme så att det är omöjligt att lista ut vad som hänt, eller så hamnar jag mitt i ett reklaminslag. Men så i tisdagsl hittade jag Talang! Det är ju ett program som inte är svårt att förstå så där blev jag kvar ett tag. Jag vill dela med mig av de franska talangerna till dig, så att du förstår precis hur fantastiskt duktiga och talangfulla fransmännen/kvinnorna är. Det här, mina damer och herrar, är MONA!

PSG

2012-10-26 / 08:21:00
 
 
PSG står för Paris Saint- Germain FC och är Paris stolthet. Det har väl knappast ungått någon att det fr o m 11e juli är klubben som Zlatan spelar för. PSG bildades 1970 då de två klubbarna Stade-Saint Germain och Paris FC valde att gå ihop och bilda en ny klubb, PSG. Klubben har vunnit Ligue1 två gånger och Coupe de France åtta gånger. Inför säsongen 2012/2013 har klubben storsatsat och värvat en hel radda duktiga fotbollsspelare, däribland Zlatan ( som f ö tjänar ofattbara 9 miljoner euro, ca 77 miljoner svenska kronor, om året!).
 
I går åkte jag ut till Parc de Princes, PSGs hemmaarena för att köpa biljetter till matchen den 31a oktober.
 
 
 
Jag möttes av en storstilad ingång
 
 
där klubbemblemet vakade över mig från ovan som ett allseende öga
 
 
Några biljetter fick jag dock inte med mig hem, då de av någon outgrundlig anledning inte sålde fler än två per identitetshandling och vi behöver fyra biljetter, så det vara bara att åka hem i outrättat  ärende. Fast jag fick en skymt av Ztjärnan himself! På en affisch i ett skyltfönster.

Brunch

2012-10-25 / 18:51:00
Som jag skrev i ett tidigare inlägg hade vi besök av finaste P i helgen. Det var helt underbart att ha alla barnen samlade! Och inte visste jag att jag kunde sakna en doft SÅ mycket! Doften från vår stora fina pojke! Jag snusade, kramade, pussade och strök på honom i dagarna tre. Vi hade tänkt avsluta hans helg med att gå ut och äta brunch, men då han skulle vara tvungen att åka mot flygplatsen redan kl 14, bestämde vi oss för att äta den hemma.
 
Det fanns havregrynsgröt med färska jordgubbar och hallon
 
 
färskpressad apelsinjuice och plättar med nutella
 
 
varm choklad, thé, espresso, diverse bröd och en hel massa pålägg
 
 
vispad grädde från sprutflaska, bacon och äggröra
 
 
och en hel del annat smått och gott. En mycket lyckad, mättande och trevlig brunch om jag får säga det själv.  
 
PS
Jag väljer lite nya grepp och visar slaggprodukterna och inte den orörda, pimpade maträtten. Allt för att överraska och förvåna Er, mina trogna följare!

Dagens bästa nyhet!

2012-10-25 / 16:48:08
Som jag har väntat och undrat! Och så idag, när jag knappade in dn.se för att läsa nyheterna, fick jag se det! Äntligen! Underbart! Jag längtar! Håller du inte med om att det är nåt alldeles fantastiskt att se fram emot?

Efterrätt

2012-10-25 / 09:02:00
Bästa A är en riktig sockerråtta och hon förser hela familjen med kladdkaka var och varannan kväll. Toppen, om du frågar mig! Och så enkelt och bekvämt. Yngste Jr är inte heller han helt oäven på att fixa efterrätt. När han får bestämma blir det gärna nåt med Daim. I vår nya hemstad är det inte helt enkelt att handla hem den så nödvändiga ingrediensen, men på närmsta mataffär har vi hittat den kanske näst bästa
 
Med några snabba och flinka hack och en skopa glass är jag mer än nöjd!
 
 
Tänk vilken välsignad tur jag har som har såna efterrättsexperter i min närhet!

Tänkvärt

2012-10-24 / 20:11:00
Njut var fröjd tre gånger;
innan den varit,
medan den är
och sedan den farit.

Mat

2012-10-24 / 15:09:57
Idag har jag använt en för mig ny igrediens i min matlagning, nämligen röd pesto. Inget konstigt alls. Jag har gjort en busenkel kycklinggryta son jag kan plocka många husmorspoäng på tror jag! Grytor ser alltid så proffisga och avancerade ut, men det är ganska enkel matlagning. Åtminstone de jag lagat/lagar. Här kommer receptet på min senaste erövring
 
Italiensk pestokyckling med krämig pasta
 
350 gr pasta
750 gr kycklingfiléer
2/3 kruka basilika
1 msk oregano
15 marinerade soltorkade tomater
3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk röd pesto
3 dl matlagningsgrädde
1 l mjölk
smör att steka kycklingen i
 
Tärna kycklingen och stek i smöret i en stekpanna. Blanda i peston. Pressa vitlök, grovstrimla tomater och basilika och rör ner i kycklingen tillsammans med oregano, grädde och mjölk. Låt puttra i fem minuter.
 

Modets huvudstad

2012-10-20 / 16:41:54

Paris är ju känd som modets huvudstad och här kan man se väldigt chica män och kvinnor. MEN allt mode behöver ju inte vara snyggt, kolla bara på den här killen vi såg på metron idag. Han har INTE lyckats.


Tvättbräda

2012-10-18 / 16:09:00
"Om man drar med handen över magarna, låter det duggaduggadugga!"
Bästa A 2012-10-17
 
Team Xtrapesonell

Näringskedja

2012-10-18 / 09:01:00
Näringskedjan fungerar i en storstad också, det blev vi varse härom morgonen. I vår lilla trädgård, på vår lilla gräsmatta stod en stor kråka och slet i resterna av en duva.I skrivande stund är gräset fullt av fjädrar och det är bara några köttslamsor kvar av duvan. Äckligt, jo visst, men det är ändå skönt på nåt vis att bli påmind om det "verkliga" livet. Livet här i Paris kan ibland te sig som en overklig film eller en enda semseter. Men så är det alltså inte. 
 

I morgon!

2012-10-17 / 20:52:14
I morgon kommer ett efterlängtat besök. I morgon kommer världens bästa P. I morgon får jag äntligen krama min stora fina kille! Gissa om jag längtar!
 
(Det är han i grå skjorta)

Ögon- och örongodis

2012-10-16 / 22:14:23
ja, ja, jag vet att jag har haft med ett liknande youtubeklipp förut. Och?
 
 
 
 
 
 

Söndagspromenad

2012-10-16 / 08:22:00
I söndags vräkte regnet ner och det var blött och kallt. Vid 14-tiden klättrade både jag och maken på väggarna så vi bestämde oss för att ta en söndagspromenad. Vi började med att åka metro (!) till operan och sen gick vi hemåt i sakta mak. Vi stannade till på Capucine, en salon de thé. Där gottade vi oss, maken med en konjak, konstfullt invirad i servetten
 
 
och jag med en mäktig chokladmousse
 
 
Cafeet hade väldigt häftiga lampor som bestod av rosa glaslöv
(Tyvärr kan jag ju inte skryta med att vara nån mästerfotograf precis.....)
 
Vi fortsatte vår blöta promenad och gick förbi Ministere de la Justice där en av Paris många fallossymboler (?) tornade upp sig mot den gråa himlen
 
Där stod också några imponerande statyer, bla annat den här gjord av toner!
 
Vi fortsatte till Place de la Concorde och där står den här (obsevera den lilla citroënen nere i högra hörnet. Den har ringt efter assistans!)
 
Från Place de la Concorde kan man se bort mot Eiffeltornet
 
Vi hann med en hel del denna regniga söndag och vinet smakade ännu bättre än vanligt när vi kom in i värmen igen!

Dagens vitaminboost

2012-10-15 / 17:15:03
 
 
 

Tangentbord

2012-10-15 / 10:19:00
Det tangentbord som vi använder i Sverige kallas för ett QWERTYtangentbord. Då ligger alltså bokstäverna Q, W, E, R, T och Y på den näst översta raden, med Q längst till vänster. Ett franskt tangentbord är inte konstruerat så. Ett franskt tangentbord kallas för ett AZERTYtangentbord. Då är det A, Z, E, R, T och Y som ligger på den näst översta raden och med A längst till vänster. Det ställer till det, kan jag säga. Lite förvirrande. Men det är ju ändå hanterbart eftersom man känner igen alla bokstäver. När vi pratade om det vid matbordet härom morgonen, började vi fundera på hur ett kinesiskt tangentbord ser ut. Vi kom fram till att det måste vara väldigt långt och att man förmodligen är tvungen att SPRINGA från ena änden till den andra när man ska skriva något. Vad tror du?
 
PS
Sen kan man läsa här hur det verkligen fungerar ;)
 

Jag har pysslat!

2012-10-14 / 20:03:00
Och jag bara måste visa hur duktig jag är och hur fint det blev! Du kommer kanske ihåg tyget jag visade i ett tidigare inlägg, det rödprickiga. Nu har jag pysslar ihop jättehäftiga väggdekorationer. Först köpte jag alltså tyget och gick i flera dager omkring och funderade på hur jag skulle göra för att få upp det snyggt på vår vägg i källaren. sen sprang jag på de här
 
Jag vet inte riktigt vad det är eller vad de EGENTLIGEN ska användas till, men de tjänade mitt syfte! jag införskaffade även ett kontaktlim och dubbelhäftande tejp. Jag började med att göra så här
 
 
Sen fäste jag helt sonika fast tyget på plattan
 
Och titta så fint det blev när de kom upp på väggen
 
På ena väggen blev det en "pelare" med fem plattor
 
 
och på den andra väggen blev det 5 X 4 plattor. Nu ekar det inte lika mycket längre.

Höstfint

2012-10-14 / 11:49:31
Cyklamen är en vacker blomma, eller hur? Tyvärr är jag ju inte känd för mina gröna fingrar, så den här stackaren lär väl inte leva många dar till. Men så länge den är fin kommer den att få mig att le!
 

SV vs FR

2012-10-13 / 10:18:00
I dag tänkte jag skriva om franska respektive svenska bakverk. Jag har ägnat tre dagar åt att baka bullar, sirapskakor och chokladbullar. Dotterns skola firar 150-års jubileum och Svenska skolan ska ha en liten "svenskbod" där det ska säljas diverse svenska godsaker. Så jag har alltså ägnat några dagar åt att baka. 250 kanelbullar för att vara exakt. Det luktar väldig gott här hemma. Men så till saken. Jag var förbi vårt bageri härom dagen för att köpa jäst(det är så man gör här. På affären finns torrjäst, på bageriet blötjäst). Jag är inte speciellt imponerad av de franska bakverken. Det är croissanter, munkar och andra skapelser med smördeg i många lager och dessutom ganska stora kakor/bullar/bakelser. Nåväl, när jag var in på bageriet för att köpa jäst, fick jag syn på något intressant. Det låg små bollar på ett fat, små bollar med florsocker på. De såg väldigt intressanta ut, så jag köpte tre stycken. Bollarna går under namnet Pâte à beignet. När jag kom hem kunde jag jämföra med mina svenska favoriter, kanelbullar (inte mitt favoritrecept men ett recept).
 
Så jag provade. Som ni kan se på den här bilden
 
Beigneten var god. Helt ok. Men jag behövde inte ens ta en tugga av kanelbullen. Jag vet vilket bakverk som smakar bäst! Ett - noll till Sverige.

Mina senaste älskningar

2012-10-12 / 21:38:44
När jag ringer lilla mamma och berättar att jag har varit på stan. frågar hon alltid "Köpte du skor idag också?". Och så gott som varje gång kan jag svar "Ja!". Så och idag. Kolla in vilka häftiga pjuck! Klacken är lagom hög så att jag tror att jag kan trippa på stan med dem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zaz

2012-10-11 / 09:23:00
Jag försöker hitta fransk musik som jag gillar. Jag ramlade över Zaz när jag klickade fram och tillbaka på Youtube. Zaz mixar olika jazzstilar, soul och blandar ibland in lite romska rytmer. Jag gillar henne och här får du ett litet smakprov
 

Gräs

2012-10-10 / 10:13:00
Det har väl inte undgått någon av mina trogna läsare att vi bor i ett hus. Vi bor alltså i ett hus mitt i centrala Paris. Jag ska skriva ett separat inlägg om vårt hus en annan gång, idag ska inlägget handla om vår trädgård. Vår trädgård är inte stor, kanske typ 30 m2 eller nåt sånt. Större delen av tomten är en uppförsback, där Jr brukar köra skidgång när abstinensen blir för stor. Det växer en lönn, en liten bambuhäck, en thuja, två lavendelplantor och ett träd, som jag inte vet namnet på, i vår trädgård. Det finns också ett dött träd vid sidan av huset. Det verkar inte som om vår trädgårdsmästare (ja, jag vet hur sjukt är inte det? En trädgårdsmästare för att ta hand om 30m2, men vi fick inte välja...) har tänkt ta bort det så jag planerar att pryda det med ljuslyktor i höst/vinter. På morgonen kvittrar talgoxen, senare på dagen tar äckelduvorna över. Just nu, i skrivande stund, hoppar två koltrastar runt och letar mat. Ibland skriker en nötskrika högt och argt. När jag går ut på vår baksida är det inte många ljud från miljonstaden som hörs. Ett flygplan ibland, det mullrar från metron, ett svagt buller från bilarna på gatan men annars är det nästan som på baksidan till vårt förra hus i Sverige. Vi har det väldigt bra på vår lilla baksida. En lyx få förunnat här i Paris. Det är bara en sak som jag funderar lite "Hur tänkte dom nu?". Precis utanför dörren har vi ett område på två gångerfem meter som är täckt av en PLASTgräsmatta! Mycket underligt, fast det är klart, detär ganska lättskött. Inte så skönt under en naken fot, men alltid grönt!
 
 

Tantskor

2012-10-09 / 15:58:26
Jag har köpt ett par riktigt bekväma tantskor. Lite lgom hög klack så att de ser lite eleganta ut, men inte för höga för att gå i. Passar perfekt till lilla kjolen eller söta klänningen. Problemet är bara det att jag får skavsår av vad jag än sätter på mig.....
 

Boktips

2012-10-09 / 08:17:00
De här böckerna behöver du inte lägga nåt krut på
 
 
De var riktigt dåliga båda två.
Det här är å andra sidan en mycket trevlig bok. Jag rekommenderar dock att du läser första boken först, sen bok nr två och så vidare. Anarki och gamla hundar är den fjärde boken om dr Siri, patolog i Laos. I den här boken dras dr Siri in i en komplott att störta regimen. Det här är en samling trevliga böcker som varken innehåller snaskiga mord eller sex.
 
Jag har även läst Lärjungen av Michael Hjort och Hans Rosenfeldt.Den här boken känner jag mig lite kluven inför. Det var ingen fantastisk läsupplevelse och jag hade svårt att sudda ut bilden på Rolf Lassgård som dök upp så fort jag öppnade boken. I den här boken får man BÅDE snaskiga mord och sex så det räcker och blir över och också en trasig människas kamp att hitta fotfästet - precis som det brukar vara i kriminalromaner. Jag ger inte mycket för morden och det men  Sebastian Bergmans destruktiva liv fängslar mig på något sätt och får mig att fortsätta läsa.
 
Sen så hittade jag då denna pärla på Virgin Megastore på Champs Elysees, The House of Silk, av Anthony Horowitz.
 
Anthony Horowitz har jag kommit i kontakt med genom mina barn och böckerna om Alex Rider. Han har även skrivit manus till, bl anndra, några av de tidiga avsnitten av Morden i Midsomer. Nu har han alltså gett sig på att axla Conan Doyles mantel, d v s fortsätta historien om Sherlock Holmes och hans vän Dr Watsons äventyr i 1890-talets London. Och jag måste säga att han gör det MED DEN ÄRAN! Det här är en kanonbok! Den är spännande, läskig och, i mitt tycke, lyckas han fånga tidsandan på ett trovärdigt sätt. Det enda kruxet är att jag ser 2011 års Sherlock framför mig! Inte helt tokig syn kanske..... 
 
Och så till sist,The time of my life skriven av Cecilia Ahern.
Den här underbara boken handlar om Lucy Silchester och hennes möte med Sitt Liv. Det är en varm, tankfull, underhållande och vacker bok Läs den! 

Ägghumor?

2012-10-08 / 19:13:12
Idag diskuterade vi bruna och vita ägg här hemma. Varför blir en del ägg vita och en del ägg bruna? Dottern kom snabbt på orsaken: "De bruna äggen kommer ut ur hönans röv, de vita ur munnen!". Suck......

La pluie

2012-10-06 / 18:02:58

Tyg

2012-10-06 / 08:36:00
Vi behöver tyg i värt hus, både för att höja mysfaktorn och för att dämpa ekot. Jag tog med mig dotter, systerdotter och systerdottern väninna till Montmartre. Där finns det flera tygmarknader, både små ute på gatan och stora varuhus med flera våningar med tyg. Det är när jag är på såna ställen som jag önskar att jag kunde sy. Åtminstone litegrann. Nu ska jag bara brottas med raksömmar, men om jag känner mig själv rätt, dröjer nog igångsättandet av projektet. Det brukar alltid dyka upp mycket viktigare saker när jag ska sätta mig och sy.....
Kolla in skyltdockorna! Det fanns säkert hundra stycken och alla hade olika outfits. Ett mycket trevligt sätt att exponera tygerna och dess möjligheter. Om man nu vill sy kläder. Det vill inte jag så jag köpte de här tygerna på våning tre. Det randiga ska bli ett draperi och det prickiga en eller två tavlor. Jag lovar att återkomma med resultatet. Jag gör allt för att behålla mina läsare ;)

Njutning

2012-10-05 / 22:07:00
Besökte förra helgen Montmartre. Hittade detta. Ett litet paradis skulle jag vilja säga, vad tycker du?
 

Paris är vackert på kvällen

2012-10-05 / 17:15:00
 
Eller hur?

Antik Batik och Kusmi Tea

2012-10-05 / 13:01:00
Gabriella Cortese heter grundaren av märket AntikBatik(som jag f ö aldrig hört talas om innan jag flyttade hit!). Hon hämtar inspiration till sina designer från bl a Bali och Tibet. AntikBatik har i höst haft ett samarbete med Monoprix (en varuhuskedja typ Åhlens) i höst. Hon har designat kläder och hushållsgeråd. Jag behövde en tekanna till min kvällskopp och tänkte att "va fan...." och så köpte jag en designertekanna. Det ni. Nu dricker jag med andakt.
 
I min designerkanna brygger jag Kusmi Tea. Kusmi Tea är ett företag som grundades 1867 i St Petersburg. Företaget blev berömt för sina teblandningar till den ryske tsaren. Det teet dricker jag. Ibland. Problemet är att jag inte riktigt har lärt mig att dricka grönt te än, men jag jobbar på det. Under tiden går det alldeles utmärkt att brygga en kanna Farbror August också ;)
 

Platta paket

2012-10-04 / 09:13:00
 
 
Förra veckan fick jag 16 platta paket levererade från IKEA. Det är fantastiskt med IKEA och platta paket, tycker du inte? Det är så härligt att Ingvar har sett till att människor över hela världen håller sig sysselsatta med platta paket på helgerna! Visste du förresten att i SaudiArabien har man pplockat bort alla kvinnor ur katalogen. Det är bara män och barn med i den, alla kvinnor har retucherats bort. Du kan titta här om du vill se mer. så här blev ialla fall resultatet. En soffa, en trött ihopskruvare och en fotograf något darrig på handen.
 

Internet

2012-10-03 / 15:25:00
Som ni vet har vårt internet legat nere ett antla dagar, eyra och en halv för att vara exakt. och när vi flyttat in i vårt hus fick vi vänta på internetuppkopplingen i två veckor. Jag har inte ansett mig själv vara en person som är speciellt beroende av internet och har tänkt att jag skulle klara mig utan helt och hållet. Men så fel jag hade. Jag känner mig helt handikappad och off när jag inte kan hålla koll på vad som händer hos släkt och vänner i Sverige! Så när internet la av förra helgen fick jag lite panik. Barnen var på mig från första sekund och ville att jag skulle ringa Orange(stora teleoperatören här i Frankrike). Jag drog ut på det samtalet då jag inte tycker att det är speciellt lätt att prata om intenet och sånt på franska. Efter fyra dagar hade dock även jag lite lätt abstinens och som av en händelse fick jag tag på ett hjälpnummer där hjälpen sker på engelska! Jag ringde och fick prata med Thomas, en fransman  med underbar brytning, som mycket pedagogiskt guidade mig genom en restart av vår intenetbox. Och vet du vad; Jag klarade det! Jag fixade internet och barnen älskade mig! Tänk så lite man behöver göra för att få sina barns kärlek!
 

Taggigt och mjukt i ett och samma paket

2012-10-02 / 11:34:00
 
I vår trädgård växer det ett stort kastanjträd. I trädet har det ploppat upp missilliknande, taggtäckta frökapslar. Förra veckan stormade det i Paris. Projektilerna flög omkring i luften och dunkade ner i backen på olika ställen i trädgården. Hade vi varit ute hade vi kunnat få en i huvudet. Riktiga mordvapen! Men kan du fatta, inuti gömmer sig de mest silkeslena skatter! Jag har skickat ut Jr på skattjakt på kvällarna när det blivit mörkt, för de flesta skatter ramlade ner på grannhusets tomt. Han smög runt med mobiltelefonen som ficklampa och plockade fickorna fulla. Tänk vilken väluppfostrad son jag har! Han gör allt för sin mor!
oexploderade
halvexploderad
helexploderad
Pyntet!

Tågluff

2012-10-01 / 21:49:00
1986 i augusti åkte jag och en kompis ut och tågluffade. Man skulle göra det på den tiden. Idag tycker jag att det verkar som om de unga åker på längre resor och utforskar världen längre bort, typ Thailand och Indien. Nåväl, min tågluff satte inga djupa spår i mig. Det enda jag gjorde var att sova och att ha ont i magen. Jag var inte på toa på tre och en halv vecka. Vi åt baguette och äpplen och drack vatten. Vi gick och gick och gick, då vi inte åkte tåg. Vi avverkade alla länder i hela världen kändes det som och jag ville bara hem. Nä, jag är ingen äventyrare. Jag stannar helst hemma. Men nu har vi besök av min systerdotter som är ute och tågluffar. Det jag känner igen från min resa är packningen. Annars tycker jag att hon verkar tycka att det är trevligt och roligt att tågluffa. Det tyckte alltså inte jag. Fast jag funderar faktiskt på att göra om det, nu i vuxen ålder. Vi får väl se.
 

Vardag

2012-10-01 / 15:39:07
blir det i en sån här mytomspunnen stad också. Vi kastades in i den genom att bli dunderförkylda. Jr var först ut. Han blev ordentligt hängig och var hemma från skolan två dagar. det var när vårt internet låg nere. Ni kan tänka er vilken öken. Vilken vardag. Så den var vi tvungen att pigga upp. Det gjorde vi så här
 
 
jag kan upplysa om att han blev frisk på en gång!