Semester

2013-06-24 / 12:14:40
Som du säker har förstått så har jag tagit semester. Kanske inte så mycket vila från vardagen, utan mer vila från bloggen. Jag tar en paus över sommaren och är tillbaka i september. Då ska du få veta allt om njutbara dagar i Paradiset, mygg och jordgubbar. Jag lovar att berätta om vårt potatisland och blommor i vas. Jag kommer att visa bilder från utflykter och bröllopsfirande, stadspromenader och skogsstigar. När jag kommer tillbaka i september ska jag berätta om allt roligt jag har pysslat med under ledigheten, men jag lovar att skriva om mindre angenäma saker också. Om jag lovar att komma tillbka kan väl du lova att göra detsamma? Deal? Bra! Då ses vi igen om ett par månader. Må gott och ta vara på ljuset!
 
 
 
 
 
 
 
 

Bara läs

2013-06-12 / 15:10:00

Äntligen!

2013-06-12 / 07:00:00
Som vi har väntat! Och längtat! Och äntligen, ÄNTLIGEN!, har värmen kommit! Det firade vi med picknick i parken tillsammans med yngste Jr:s klass, pizza och jordgubbar. Nu njuter vi!
 
 
 
 
 

Krukprakt

2013-06-11 / 22:52:00
 
 
 
 

Belleville och väggkonst

2013-06-11 / 13:19:05
Jag åkte till Belleville med några vänner förra veckan. Belleville är en stadsdel som ligger till största delen i 20e arrondissementet. Belleville är byggd runt och på Paris näst högsta punkt och man har en gudomlig utsikt därifrån. Det är ett av Paris mest mångkulturella områden och här finns ett av Paris China Towns. Genom åren har ett flertal konstnärer bott i Belleville, dels p g a billiga hyror men också tack vare en "högre acceptans för olika livsstilar och kulturer". Det sägs att Edith Piaf föddes under en gatlykta  på 72 rue de Belleville!
 
När vi gick runt i de något sunkiga kvarteren hittade vi dennna gata, fylld av graffiti, installationer och gatukonst. Underbart!
 
 
 
 

Idétorka

2013-06-04 / 08:59:00
Jag vet inte vad jag ska skriva om idag. Ska jag skriva om fransmännens idiotiska agerande när det gäller rätten till samkönade äktenskap? Ska jag skriva om hur fransmännen gör bort sig totalt genom att demonstrera mot samkönade äktenskap, genom att hänga upp larviga flaggor på stan och genom att ta med sig sina barn i demonstrationetågen trots att lagen redan klubbats igenom? Ska jag skriva om klimatförändringarna i världen och om hur vi människor är på väg att förstöra vår fina jord? Ska jag skriva om de ca 30 miljoner männsikor som är på flykt undan miljökatastrofer av olika slag? Ska jag skriva om främlingsrädslan i samhället som tar sig allt tydligare uttryck? Ska jag skriva om religiösa fantatiker som sprider skräck och vanmakt i vår värld? Ska jag skriva om alla flickor och kvinnor som inte kan lämna hemmet utan att vara rädda för att bli våldtagna? Nej, jag tror inte det. Jag tror jag väljer att inte skriva om någonting alls.

Tips till framtida trädgårdshäng

2013-06-03 / 12:27:00
 

Mots sur les murs

2013-06-03 / 07:24:00
 
 
 
 

Marknad

2013-06-02 / 18:18:39
Jag har varit på marknad vid Bastille. Bastille började byggas redan 1357 och användes länge som statsfängelse. Den 14 juli 1789 stormades fängelset av revolutionärerna och jämnades med marken. Idag finns på Place de Bastille en
för att påminna om historien.
Vid Place de Bastille är det varje söndag en stor marknad. Där finns allt, verkligen allt! Där kan du hitta följande:
 
korvar av alla de slag

 
 
bröd
 
färska kryddor
bär
 
sprättägg
 blommor
 
och naturligtvis ost.
 
Man kan även hitta mindre angenäma saker att titta på, såsom
nyflådd kanin
 
och tuppar med huvudet kvar.
 
Mycket folk är ute och handlar. Naturligtvis många parisare men även en hel massa turister med kameran i högsta hugg.
 
 
Det här var en söndagsutflykt som jag gärna gör om!