Leksakskataloger

2013-11-27 / 06:37:00
När våra barn var små, var deember en bra månad. Inte bara för att det fanns en adventskalender både på köksväggen och i TV. Inte bara för att det bakades pepparkakor och lussebullar. Inte bara för att "snart kommer tomten!". December var en bra månad för då kom alla leksakskataloger i postlådan! När barnen var riktigt små, var katalogerna fantastiska riva-sönder-skrynkla-ihop-leksaker. När barnen blev lite större, kunde de ägna lång tid åt att bläddra, titta, drömma och önska. Leksakskataloger har i alla tider varit indelade i tydliga pojk- och flicksidor. Pojkar på sidorna med bilar, verktyg och superhjältar. Flickor på sidorna med dockor, köksredskap och prinsessgrejer. 
 
I år har Toys R Us ändrat i sin katalog. Där leker pojkar och flickor sida vid sida oberoende av vad det är för leksaker. Man kan t ex se en pojke och en flicka som leker med dockor tillsammans. Det är bra tycker jag. Det tycker inte franska föräldrar. Här RASAR föräldrarna mot den svenska katalogen. "...låt inte era flickor få leka med lyftkranarna ,och låt inte pojkar leka med dockor...."  Inte helt förvånande är det samma grupper som protesterade mot samkönade äktenskap förra året som nu höjt sina röster( här hittar du artikeln).
 
 Gör-ingenting-som-ändrar-på -något-som-alltid-varit, verkar vara många fransmäns filosofi. Den nya skrämmer. Vi ska alltid köra i samma hjulspår. Nytt är farligt. 
 
Intressant. Jag lovar att inte bli påverkad.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback